DOS haalt met hakken over de sloot de overwinning binnen.

DOS wint derby van TZ

In de Biltse korfbalderby TZ-DOS in Maartensdijk was DOS-Westbroek uiteindelijk de winnaar, maar maakten de Westbroekers het zich onnodig moeilijk; concentratieverlies in de verdediging was daar debet aan.

Het was zaterdag speelronde vier, maar het was de eerste wedstrijd, waarin coach Maarten van Brenk bij DOS kon starten met zijn basisacht. DOS startte goed op een winderig veld, waarbij zij werd gesteund door een grote groep supporters. Gemakkelijk werd een 1-3 voorsprong bereikt, maar DOS maakte de fout om TZ terug in de wedstrijd te laten komen. Er werden veel fouten en verkeerde keuzes gemaakt wat resulteerde in onnodige vrije ballen en strafworpen tegen. Aanvallend liep het gelukkig wel een stuk beter. Er was veel beweging en een goede afronding van de kansen, zodat DOS bij rust toch een comfortabele voorsprong van 8-13 had opgebouwd.

De tweede helft gaf in eerste instantie hetzelfde spelbeeld te zien. Bij 11-17 kende DOS een maximale voorsprong van zes punten en leek de wedstrijd beslist. Die conclusie bleek later iets te voorbarig. Dat kwam enerzijds doordat DOS verdedigend hardleers was en bleef volharden in het maken van fouten en anderzijds het aanvallend opeens stil viel. Dit gaf TZ de mogelijkheid om dichterbij te kruipen. Dichterbij dan één doelpunt kon TZ niet komen. DOS haalde zo met de hakken over de sloot de 19-20 overwinning binnen. De aanvallende kwaliteiten waren in deze wedstrijd voldoende om het verschil te maken.

Aanstaande zaterdag ontvangt DOS haar naamgenoot uit Kampen. De wedstrijd in Westbroek begint om 15.30 uur.