‘Ludi Cantare’ betekent ‘zingen met speelse ondertoon’ oftewel ‘lekker zingen’.
‘Ludi Cantare’ betekent ‘zingen met speelse ondertoon’ oftewel ‘lekker zingen’.

Ludi Cantare viert 35-jarig bestaan

Algemeen

Vrouwenkoor Ludi Cantare uit De Bilt bestaat dit jaar 35 jaar. Om dit te vieren, togen de 27 dames van het koor half september naar Drenthe. Daar werd het jubileumjaar feestelijk ingeluid met een gezellig weekend onder elkaar.

Tijdens het weekend werd het nuttige met het aangename verenigd in de vorm van een expressieworkshop; ook maakte het koor een rondvaart en wandeling door het prachtige natuurgebied De Wieden. Onder het genot van drank en spijs haalden de dames herinneringen op aan concerten van langer of korter geleden en passeerden dirigenten die voor het koor stonden de revue. Een koor dat zo lang bestaat, ondergaat natuurlijk diverse gedaantewisselingen, zoals een aantal leden van het eerste uur kon vertellen: 'Zo bestond het koor bij de oprichting uit twaalf vrouwen, die elkaar van het schoolplein van de toenmalige Laurensschool en van de tribune in zwembad Brandenburg kenden. Vijf van deze twaalf dames zijn nog steeds lid van het koor. Maar gelukkig is er ook voldoende nieuwe aanwas, zodat dit 35-jarige koor nog steeds springlevend is.

Winterconcert
Op 15 december sluit vrouwenkoor Ludi Cantare haar jubileumjaar af met een winterconcert in de Centrumkerk aan de Julianalaan te Bilthoven. Meer informatie op www.ludicantare.nl en op de Facebook-pagina. Ook zin om lekker te zingen? Ga dan gerust eens kijken. Ludi Cantare repeteert op woensdagavonden in Het Lichtruim. Contact loopt via voorzitter@ludicantare.nl.            

(Ellemieke de Wolf)