Kinderboekenweek in de Bilthovense Boekhandel
Kinderboekenweek in de Bilthovense Boekhandel

Kinderboekenweek in de Bilthovense Boekhandel

Algemeen

'Reis mee!' is dit jaar het thema van de Kinderboekenweek die van 2 t/m 13 oktober plaatsvindt. Tien dagen lang staan de kinderboeken centraal en geeft de boekhandel, bij aankoop van minimaal 10 euro aan kinderboeken, 'Haaientanden' van Anna Woltz cadeau.

Op dinsdag 8 oktober wordt er een grote tafel vol Lego klaargezet. Iedereen die het leuk vindt mag aanschuiven en een mooi bouwwerk maken. De Lego-middag is van 14.00 tot 16.00 uur. Op woensdag 9 oktober is de theatervoorstelling 'Dit is mijn koffer niet!' van Jottum Jeugdtheater te zien. Een kindervoorstelling over een man en zijn koffer. Maar is het zijn koffer wel?! Dit vrolijke verhaal vol liedjes zet je op het puntje van je stoel. De voorstelling start om 15.00 uur in de Kelder, onder de boekhandel. De aanbevolen leeftijd is 4 tot 7 jaar, maar uiteraard zijn alle leeftijden welkom.

Kinderboekenquiz
De collega's van de kinderboeken hebben een fantastische quiz gemaakt en iedereen wordt uitgedaagd tot het maken van dé Kinderboekenquiz. De quiz is pittig dit jaar. Dus 'wie durft'? Degene met de meeste juiste antwoorden maakt kans op een prachtige prijs. Voor de creatievelingen en tekenliefhebbers is er een ontwerpwedstrijd waarbij je een vervoermiddel moet ontwerpen dat minstens twee mogelijkheden heeft, dus waarmee het mogelijk is om te varen én te rijden of een vervoermiddel waarmee gevlogen én gegleden kan worden. De meest creatieve en mooiste uitvinding wordt beloond met het toffe 'Mijn gekke uitvindingen schetsboek'.

Wedstrijden
Inspiratie voor de fotowedstrijd kan gehaald worden uit het boek 'Fantastische foto's' van Jan von Holleben. Hij laat in dit boek zien hoe op een simpele manier foto's te maken zijn die onmogelijk lijken. Zoals een foto waarbij het lijkt of je vliegt als superheld of over een heleboel ballen loopt. Stuur de foto's in en maak kans op het boek 'Fantastische foto's'. Voor de kleinsten is er een prachtige kleurplaat van Boer Boris beschikbaar. De mooiste inzender wordt natuurlijk beloond.

De quiz en de wedstrijdformulieren van de ontwerp-, foto- en kleurwedstrijd zijn vanaf woensdag 2 oktober op te halen in de boekhandel. Downloaden kan ook via de website; www.libris.nl/bilthoven/kinderboekenweek.