Logo vierklank.nl
In het voorjaar van 2019 testten Jannie van Rossum (links) en Nathalie Schaafsma ook al.
In het voorjaar van 2019 testten Jannie van Rossum (links) en Nathalie Schaafsma ook al.

Opnieuw gratis testen

Volgende week worden bij DA-drogisterij van Rossum in Maartensdijk wer de gratis body- en bloeddruktesten afgenomen. Deze twee testen vertellen je alles over je BMI, vetgehalte, spiermassa en bloeddruk. Zo weet je gelijk hoe goed je bezig bent of dat het tijd wordt om in de benen te komen.

door Henk van de Bunt

De testen worden uitgevoerd in samenwerking met de Nathalie Schaafsma. Zij is aanwezig op woensdag 25 september van 16.30 tot 18.00 uur, op zaterdag 28 september van 10.30 tot 12.00 uur en op 2 oktober van 17.00 tot 18.00 uur. Het gewicht wordt gemeten en het BMI (geeft de verhouding tussen  gewicht en lengte weer) wordt bepaald evenals het visceraal vetniveau (het vet in en rond de organen in de buik). Er wordt gekeken naar het Basaal metabolisme (BMR); de stofwisseling die nodig is om de minimale hoeveelheid energie te leveren die noodzakelijk is om de primaire levensprocessen uit te kunnen voeren. Verder naar het percentage lichaamsvet en de spiermassa.

29 september vindt er in het De La Mar theater een eerste Vrouwenhart Show plaats; dit is de dag waarop de Hartstichting alle vrouwen oproept om rood te dragen en zo aandacht te vragen voor hart en vaatziekten. In dit open spreekuur vertelt cardioloog dr. Janneke Wittekoek haar bezoekers alles over het vrouwenhart en reikt ze tools aan voor een gezonde hartconditie. Ze vertelt ook waarom het vrouwenhart zo anders is als het mannenhart.

Indien u voor 29 september een afspraak met Nathalie Schaafsma maakt bij DA-drogist van Rossum maakt u kans op twee toegangskaartjes voor het Vrouwenhart Theater in De La Mar.

Meer berichten