Logo vierklank.nl
Vera (links) en Randi van Reinaerde genieten van een zelfgebakken cup cake, die ze samen met de vrijwilligers van het UMC hebben gemaakt.
Vera (links) en Randi van Reinaerde genieten van een zelfgebakken cup cake, die ze samen met de vrijwilligers van het UMC hebben gemaakt.

Medewerkers UMC helpen in De Bilt

Bijna 100 medewerkers van de afdeling Directie Informatie Technologie (DIT) van het UMC Utrecht waren afgelopen donderdag in deze regio aan het werk als vrijwilliger. Ze schuurden en schilderden, tuinierden, bakten, wandelden, snoeiden en deden spelletjes, bij maar liefst zeven maatschappelijke organisaties.

Zo waren ze te gast bij Huize het Oosten, kinderboerderij De Schaapskooi van Reinaerde, woonvoorziening De Reiger van Reinaerde, NMC de Boswerf, Stichting de Ezelsocieteit, Warande locatie Heerewegen en Bartiméus.

Samen
Insteek van de UMC-middag was: 'DIT doen we samen'. Om deze slogan invulling te geven nodigde het UMC bij een gezellige activiteitenmiddag in Huize het Oosten ook kinderen van de Julianaschool uit. Jong en oud deden hier samen spelletjes, onder het genot van een versgebakken wafel. Ook werkten ze samen in de tuin. Bij De Schaapskooi zetten vrijwilligers een speelhuisje opnieuw in de verf, werkten ze in de moestuin en snoeiden ze vele meters heg. Bij woonvoorziening De Reiger kregen diverse muren een nieuw en fris kleurtje. Ook hier stond samenwerking centraal, nu met cliënten van Reinaerde.

Wie, net als UMC Utrecht, samen met collega`s actief wil zijn in de lokale omgeving, kan contact opnemen met Samen voor De Bilt: judith@samenvoordebilt.nl, tel. 06 11564957. (Judith Boezewinkel)

Meer berichten