Logo vierklank.nl

Zonne-energie voor Hillcrest Aids Centre

Met twee genereuze bijdragen heeft Stichting Emmaus Bilthoven en Protestantse Maria Christina kerk uit Den Dolder de laatste zet gegeven aan de financiering van een zonne-energieproject voor Hillcrest Aids Centre in Zuid Afrika.

De 138 deze week geplaatste zonnepanelen zorgen ervoor dat de hele organisatie energieneutraal wordt voor verwarming en verlichting en voor de koelkasten en vriezers in de keuken van het Hospice en de AIDS kliniek. Ook de kantoren, de winkel, de trainingshallen en de sieradenwerkplaats zijn hiermee duurzaam voorzien van stroom.

Begin 2019 begon Stichting Zulu Aid de fondsenwerving voor dit project en veel kerken, Wereldwinkels en particulieren reageerden. Met name Wilde Ganzen droeg voor 1/3 hieraan bij. Ook ASN Foundation en Triodos Foundation deden voor een flink deel mee. Zo werd binnen een jaar de ruim 50.000 euro bij elkaar gebracht en kan Hillcrest Aids Centre met nul op de meter nu voor jarenlang verzekerd zijn van stroom, die in Zuid Afrika momenteel zo onzeker is. Een project dus met alleen maar winnaars omdat het klimaat hier ook voor jarenlang mee gediend is. Voor meer informatie zie www.zuluaid.nl. (Aad van der Meer)

Meer berichten