Logo vierklank.nl
Op dinsdagavond 3 september 2019 werd tijdens een bijzondere raadsvergadering Désirée Schmalschläger beëdigd als de nieuwe burgemeester van de gemeente Leudal door Gouverneur Theo Bovens. De ambtsketen kreeg ze omgehangen door loco-burgemeester Arno Walraven. Raadslid Léon Linssen overhandigde haar
Op dinsdagavond 3 september 2019 werd tijdens een bijzondere raadsvergadering Désirée Schmalschläger beëdigd als de nieuwe burgemeester van de gemeente Leudal door Gouverneur Theo Bovens. De ambtsketen kreeg ze omgehangen door loco-burgemeester Arno Walraven. Raadslid Léon Linssen overhandigde haar (Foto: Leon van Lier)

Nieuwe burgemeesterspost voor Désirée Schmalschläger

door Guus Geebel

Dinsdag 3 september werd tijdens een bijzondere gemeenteraadsvergadering in Kasteel Groot Buggenum in Grathem Désirée Schmalschläger geïnstalleerd als burgemeester van de gemeente Leudal.

De Midden-Limburgse gemeente telt zestien kernen. Schmalschläger legde de ambtsbelofte af in handen van Gouverneur Theo Bovens van Limburg, waarna de installatie plaatsvond. In Limburg wordt de Commissaris van de Koning Gouverneur genoemd en heet het provinciehuis Gouvernement.

Désirée Schmalschläger (54) is geboren in Heerlen en studeerde rechten in Utrecht. Zij begon haar bestuurlijke carrière in maart 2002 als gemeenteraadslid namens GroenLinks in De Bilt. In juni 2010 verliet zij als fractievoorzitter van GroenLinks&PvdA de raad om wethouder te worden in de Noord-Hollandse gemeente Heiloo. In juni 2013 werd zij benoemd als burgemeester van de Limburgse gemeente Nuth. Het was de eerste burgemeestersbenoeming van Koning Willem-Alexander. De gemeente Nuth ging op 1 januari van dit jaar op in de gemeente Beekdaelen, waardoor haar functie verviel. Voordat Désirée Schmalschläger in Leudal werd benoemd was zij enkele maanden waarnemend burgemeester van de gemeente Geldrop-Mierlo.  

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>