Logo vierklank.nl
Kunstmarkt De Bilt
Kunstmarkt De Bilt (Foto: Heidi de Gier)

Kunstmarkt De Bilt

Op vrijdag 13 en zaterdag 14 september wordt het culturele festival in het Van Boetzelaerpark gehouden. Er is een gevarieerd programma met onder andere kunst, muziek, theater, lezingen, workshops en veel meer. Dolf Smolenaers, wethouder Kunst & Cultuur in De Bilt, opent Kunstmarkt De Bilt op zaterdag 14 september om 14.00 uur.

Kunstmarkt De Bilt vraagt met het thema 'De Bilt aan Zee' aandacht voor de ernst van de stijgende zeespiegel en om het duurzame bewustzijn bij de bezoekers te vergroten. Het hele programma heeft een link met duurzaamheid.

Duurzaam
Bij de bijzondere Biltse vuurtoren gaat Baron Berend B. van Boetzelaer het gesprek aan met de bezoeker over de stijgende zeespiegel. Op zaterdagmiddag verzorgt de in De Bilt geboren Bas Haring een inspirerende lezing. Gedurende een half uur neemt de 'volksfilosoof' de bezoeker mee in duurzaamheid. Naast 'volksfilosoof' is Bas Haring schrijver, hoogleraar, tv-presentator en geeft hij colleges en lezingen. Hij houdt zich bezig op het raakvlak van wetenschap en filosofie. In de daarop volgende klimaatquiz kun je je klimaatkennis testen. Wat weet jij hierover of kom juist meer te weten en wat kun jij doen? Met de interactieve quiz zijn duurzame prijzen te winnen. Ga voor de lezing, de klimaatquiz en meer naar het Duurzaamheidsplein.

Kunstenaars
Voor zo'n honderd kunstenaars vormt het park hun expositieruimte met onder andere schilderijen, beelden, glas, sieraden, fotografie, vilt, hout, leer, design, etc. maar ook hergebruik van materialen. Jong talent krijgt een podium. Vrijdag 13 september start Kunstmarkt De Bilt om 17.00 uur. Tot middernacht treden CODA, Counter Jib, Endeavour, Frisbee, Navigate, the Suits en Sured op. Ook zaterdag is muzikaal gevuld. Dan optredens van onder andere Bekir, The Caddies, Superdogs, Wi Ah Wan en Neighbours. Traditiegetrouw sluit DJ Luc af en kun je je laatste (duurzame) energie kwijt op de dansvloer.

Kijk voor het volledige programma en deelnemende kunstenaars op www.kunstmarktdebilt.nl

Meer berichten