Theater in 't Groen

Algemeen

In september wordt op het terrein van het RIVM de theatervoorstelling 'Mariecken uit Nijmegen' van Theater in 't Groen gehouden.

'Voor de voorstellingen van 'Mariecken' –een moderne en geactualiseerde bewerking van het middeleeuwse stuk 'Mariken van Niemeghen'- zocht ik een plek waar de wetenschap en het onderzoek van af straalt', aldus regisseur Timon Blok. 'Het stuk gaat over het spanningsveld tussen religie en wetenschap, dus leek het me spannend om een locatie te kiezen waar op een hoog niveau wetenschap wordt bedreven. We spelen midden tussen de laboratoria, en dat geeft de voorstelling een absolute meerwaarde. In eerste instantie dacht ik: "Dit gaan we vanwege alle complexiteit nooit voor elkaar krijgen", maar de directie van het Poonawalla Science Park B.V. –eigenaar van het USPB- was gelijk enthousiast. Zonder hun medewerking was dit niet gelukt'.

De voorstellingen van 'Mariecken uit Nijmegen' vinden plaats van 16 tot en met 22 september op het USPB-terrein, Anthonie van Leeuwenhoeklaan 9 in Bilthoven. De aanvang is om 20.00 uur. Kaarten kunnen uitsluitend worden besteld via www.theaterinhetgroen.nl.