Logo vierklank.nl
Alle reden voor de organisatie om dankbaar het glas te heffen op het geweldige eindbedrag. [foto Henk van de Bunt]
Alle reden voor de organisatie om dankbaar het glas te heffen op het geweldige eindbedrag. [foto Henk van de Bunt]

SamenLoop voor Hoop brengt ruim 107.000 op

De totale opbrengst van de eerste SamenLoop voor Hoop in De Bilt heeft het fantastische eindbedrag opgeleverd van € 107.091,36. Daarvan is de helft bestemd voor onderzoek naar de behandeling van leukemie bij kinderen, uitgevoerd in het Prinses Maxima Centrum. De andere helft gaat naar verschillende onderzoeken, die KWF ondersteunt.

Met 27 teams en meer dan 500 deelnemers ging op vrijdag 28 juni de 24-uurs wandelestafette van start voor gemeentehuis Jagtlust in Bilthoven. De SamenLoop werd een groot feest met muziek, eten en drinken en een braderie. Maar ook stilstaan en gedenken was vooral tijdens de kaarsenceremonie een indrukwekkend moment. Een grote groep 'eregasten' van mensen die kanker hebben of de ziekte hebben gehad, beleefde een speciaal verwenprogramma. Op zaterdagavond stond de teller al op bijna  92.000 euro.

Dank
Nu de definitieve kosten en baten zijn berekend, komt dit eindbedrag voor de organisatie als een geweldige verrassing. Voorzitter Nel Verkroost: 'Dit resultaat hadden we nooit durven dromen. Ik ben er stil van. Wat mooi dat we met elkaar dit geweldige bedrag hebben opgehaald. Ik wil alle lopers, teamcaptains, vrijwilligers, sponsors, ondernemers, de gemeente en iedereen, die ons geholpen heeft ontzettend bedanken'.

Vervolg
Op de vraag of het succes volgend jaar een vervolg gaat krijgen zegt Nel: 'Nee, in 2020 is er geen SamenLoop voor Hoop in De Bilt, maar wie weet over twee of drie jaar, dan gaan we er misschien weer voor'.  

(Dianne Westerink)

Meer berichten