Logo vierklank.nl
Recycle LAB in de Kwinkelier
Recycle LAB in de Kwinkelier

Recycle LAB in de Kwinkelier

In de voormalige sportzaak aan het centrale plein in de Kwinkelier in Bilthoven is sinds 3½ jaar een duurzame kledingzaak gevestigd. Duurzaam omdat alleen gebruik wordt gemaakt van gebruikte kleding. De huidige eigenaresse, Astrid Nubé, reageerde in september 2018 op een Facebook oproep voor hulp bij een expositie van de mogelijkheden van textiel. Daarna werd zij coupeuse in deze zaak.

1 juli nam Astrid de zaak over van de vorige eigenaar. In het atelier wordt van oude kledingstukken en restmateriaal nieuwe kleding gemaakt. Veelal volgens eigen ontwerp, maar ook in opdracht van en in overleg met de klanten.

Kunstacademie
Astrid heeft op de Kunstacademie Product Design gestudeerd. Ook is zij een leerwerkbedrijf voor de Modevakschool van het Hilversumse ROC en wil zij vrijwilligers ook een kans geven tot een zinvolle dagbesteding. Bovendien geeft zij naailes. In gesprek met deze jonge, ambitieuze vrouw bleken duurzaamheid en kennisoverdracht belangrijke drijfveren te zijn in het runnen van deze zaak. Eigenschappen die in deze tijd meer dan wenselijk zijn. (Frans Poot)

Meer berichten