Ondanks een goed opgestelde muur scoorde Forza Almere wel de gelijkmaker. (foto Nanne de Vries)

SVM komt laat op stoom

Algemeen

De bekerwedstrijd, die SVM zaterdag 7 september speelde tegen Forza Almere, zal ongetwijfeld de voetbalgeschiedenisboeken ingaan als uiterst memorabel: de gasten uit Maartensdijk konden zich niet in een kleedkamer omkleden, maar waren aangewezen op de kantine. Niet de gastheren zelf, maar de bezoekers waren hiervan de dupe.

Vanaf de eerste minuut was SVM wel de bovenliggende partij; het regende en niet alleen kansen, lat en paal werden gebeukt, maar zoals een toeschouwer opmerkte: 'Bij dit spelletje gaat het toch echt om doelpunten'.

Scheidsrechtersbal
Met een 0 - 0 stand werd de kleedkamer en de kantine opgezocht; onderweg werd door de scheidsrechter een van de gewijzigde spelregels uitgelegd: 'Bij een scheidsrechterbal mag er voortaan maar één speler in de buurt staan van de scheidsrechter, als deze de bal laat vallen. Dit moet een speler zijn van het team dat de bal als laatste heeft aangeraakt. De rest van de spelers moet op minimaal vier meter afstand staan. Als er een scheidsrechtersbal in het strafschopgebied is, is deze altijd voor de keeper'.

Tweede helft
De tweede helft hervat SVM met dezelfde 'elf' de wedstrijd. In de 58e min. komt Perry van den Bunt voor Coen de Swart en direct daarna komt er in de persoon van Jordy van de Lee (voor Jelle van de Tol) een extra aanvaller bij. Het wedstrijdbeeld blijft gelijk aan de eerste helft: veel kansen voor SVM. In de 80e min. eindelijk een afstandsschot van Frank van Brenk, geraakt door een Almerespeler (0 - 1). In de 85e minuut is er een van de sporadische uitvallen van Forza Almere; SVM moet aan de noodrem trekken en incasseert een gele kaart. De toekende vrije schop wordt feilloos benut en de wedstrijd kan opnieuw beginnen. De Maartensdijkers maken vervolgens in vijf minuten twee doelpunten (Mike de Kok en Mike Boshuis). Zaterdag de laatste van het drieluik bekerwedstrijden in Laren tegen Laren. De aanvang is om 14.30 uur.