Nova verliest ondanks veel strijdlust

Na een zware selectieperiode met veel oefenwedstrijden en trainingen mochten de acht spelers van het eerste van Nova het seizoen aftrappen tegen Synergo uit Utrecht. De huidige selectie van Nova heeft transformatie ondergaan nadat eind vorig seizoen meerdere spelers besloten te stoppen met korfballen bij Nova.

De hoofdcoach van het vlaggenschip dit jaar is Pascal Frank, die met zijn jarenlange korfbal- en coachervaring erg veel zin heeft om er een sportief en leuk seizoen van te maken. De nieuwe inzichten en tactieken van Pascal werden vlak voor het fluitsignaal benadrukt. Deze afspraken wekten vertrouwen voor de hele ploeg om een goed resultaat te behalen.

Rendement
Al snel werden de verdedigende kwaliteiten aan beide kanten goed benut. De combinatie van dit sterk verdedigende werk en een laag scoringspercentage zorgde ervoor dat er weinig doelpunten vielen. De eerste helft ging gelijk op, waardoor de teams met een tussenstand van 6-5 de rust in gingen.

In de eerste minuten van de tweede helft leek het alsof de moeizame lijn van de eerste helft doorgetrokken werd. Synergo behaalde een beter rendement dan Nova, waardoor zij rustig konden uitbouwen naar een stand van 9-6. Dit was het moment dat Nova de grip verloor. Synergo scoorde 7 doelpunten achter elkaar. Het lukte Nova niet om een tegenwoord te geven, ondanks de positieve strijdlust. Toen het eindsignaal klonk, was de stand 23-10 in het nadeel van Nova.

Ondanks de teleurstelling van dit verlies, kan Nova met een positieve blik terugkijken op deze eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. Voor de jonge en leergierige selectie zijn er veel leerpunten naar voren gekomen waar in de trainingen hard aan gewerkt gaat worden. Het nieuw samengestelde team zit nog in een gewenningsproces en is druk bezig met het opbouwen tot één sterk geheel. Er is veel vertrouwen voor de aankomende wedstrijden. Volgende week speelt de selectie van Nova haar eerste wedstrijden op eigen grond tegen Viko uit Vianen; Nova 1 speelt om 15.30 uur.  (Renske van Kempen)