Logo vierklank.nl
De teams van Coesfeld en Bilthoven.
De teams van Coesfeld en Bilthoven.

Jumelage Golfwedstrijd op De Biltse Duinen

Sinds 1996 vindt het jaarlijkse golfevenement/Freundschaftsturnier van Golf & Country Club 'De Biltse Duinen' en Golfclub Coesfeld plaats in het kader van de stedenband tussen onze gemeenten.

Jaarlijks spelen teams van 12 spelers afwisselend in Bilthoven en Coesfeld tegen elkaar om een wisselbokaal. Op 25 augustus jl. was het Duitse team te gast op het golfpark in Bilthoven. Het werd een weerzien met veel oude bekenden. Vijf van de 6 Duitse koppels hadden ook meegedaan met de wedstrijd vorig jaar in Coesfeld.

Het was een stralende dag, aan het begin van de tweede hittegolf van dit jaar, dus eigenlijk iets te warm om te golfen. Niettemin gingen, na de verwelkoming met koffie en gebak, 12 koppels welgemoed van start. Voor de kenners: een greensome strokeplay wedstrijd met handicapverrekening. De baan lag er prachtig bij dankzij het prima onderhoud van de nieuwe eigenaren van het Golfpark, Arnoud de Jager en Jan Kuenen.

Netto-score
Na afloop van de wedstrijd werd een uitgebreid lunchbuffet geserveerd en vond de prijsuitreiking plaats. De beste netto-score werd behaald door het Duitse koppel Wilfried en Ursula Sueck (48,8 slagen), gevolgd door het Biltse koppel Dennis Peek en Kirstin Enkelaar (49,8 slagen). De totale netto-score van het Biltse team was 326,8, die van het team uit Coesfeld 337. De wisselbokaal die wij vorig jaar in Coesfeld achtergelaten moest worden is dus weer een jaar in het bezit van de Nederlandse vereniging.
(Bert van Klingeren)

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>