Logo vierklank.nl
Kiwanislid Joost Cohen en Gijs van Lennep maken het bedrag bekend.
Kiwanislid Joost Cohen en Gijs van Lennep maken het bedrag bekend.

Zonovergoten Gijs van Lennep Legend Rally

door Walter Eijndhoven

Kiwanis Club Bilthoven organiseerde zondag 25 augustus haar negende Gijs van Lennep Legend Rally. Deelnemers die zich wilden inschrijven, moesten snel zijn, want in no-time was de rally alweer volgeboekt. En dat was goed nieuws voor de Stichting Kind en Milieu. De deelnemers haalden liefst 41.700 euro op.

Kiwanis-lid Adriaan Peijnenburg vertelt dat ver voor einde inschrijftijd de rally alweer volgeboekt was met 95 auto's. 'Binnen vier weken waren alle kaarten alweer vergeven. Vorig jaar deden meer dan honderd auto's mee, maar om de rally toch exclusief te houden, hadden wij voor dit jaar 95 startbewijzen'.

Kiwanis Clubs halen geld op voor goede doelen, bij voorkeur voor organisaties in de directe omgeving, maar in ieder geval altijd voor projecten die te maken hebben met kinderen. 'Afgelopen jaren hebben wij geld opgehaald voor onder andere het Wilhelmina Kinderziekenhuis, Kinderhospice De Glindt in Barneveld, Christophorus in Bosch en Duin, ZonnaCare in Den Dolder, de Prinses Màxima Manege, ook in Den Dolder, de Stichting Artsen voor Kinderen en dit jaar voor de Stichting Kind en Milieu', vertelt Peijnenburg. Deze stichting richt zich onder andere op kindvriendelijke stadsontwikkeling, groenvoorzieningen voor sport en spel, beperking uitstoot verkeer en industrie en monitoring blootstelling kinderen aan stoffen. Met het opgehaalde bedrag hopen de Kiwanis de leefomgeving van kinderen weer iets veiliger te maken.

Opperbest
Later dan verwacht druppelden de eerste rallyrijders één voor één binnen. 'Tijdens de test voor de sportklasse ging iets mis', legde naamgever Gijs van Lennep uit. 'Hier en daar miste een pilon, waardoor diverse auto's verkeerd afsloegen, naar links gingen in plaats van rechtsaf of zelfs een grasveld inreden'. Gelukkig namen de rallyrijders hiet niet zo nauw, want de sfeer was opperbest. Wat wil je ook: starten vanaf de werf bij Wajer Yachts in Heeg, tussen de middag een goede lunch en onderweg de wind door de haren, als je in een cabrio reed, met alleen maar zon.

Porsche 356
Sommige deelnemers hadden het echter zwaar te verduren in hun cabrio. 'Het was wel erg heet vandaag', was een veelgehoorde kreet. Ondertussen bleven de deelnemers binnenstromen, waaronder één van de Porsches 356. De eigenaar van deze mooie, donkergroene Porsche vertelde: 'ik ben 1.97 meter, dus eigenlijk veel te lang voor deze sportwagen. Gelukkig kon ik de bestuurdersstoel vervangen voor een lagerliggende stoel, zodat ik er nu eenvoudig inpas. Later heb ik de bijrijdersstoel ook maar laten aanpassen, want de bijrijder zat een stuk hoger dan ik. Dat was geen gezicht'.

Veiling
Naast zijn deelnemerschap aan de rally met een Riley, nam Bas van Werven, bekend van televisie en radio, de veiling weer op zich. Met grote vakkundigheid werden de diverse veilingstukken van de hand gedaan: een dag rijden met een Porsche, zes liter rosé, twee uur rijles van Gijs van Lennep in een (eigen) Porsche, een kledingpakket van State-of-Art + rondleiding in de Porschegarage van dit bedrijf, deelname aan de Tulpenrally, whisky en VIP-kaartjes voor Zantvoort. Na de veiling werd het het uiteindelijk opgehaalde bedrag bekendgemaakt: een mooi bedrag van 41.700 euro.

Rond 19.00 uur was het evenement weer voorbij en reden de vele klassiekers richting huis. Voor de leden van de Kiwanis begint alweer een nieuw seizoen. Alle deelnemers krijgen een bedankje via de app en in januari gaan alweer de eerste mails uit naar de oud-deelnemers, in de hoop dat zij ook volgend jaar weer van de partij zullen zijn. 2020 is het eerste lustrumjaar, waarbij de Kiwanis Bilthoven beloven alles uit de kast te halen voor de deelnemers.

GvLL 2019 003.JPG

Een Cobra was één van de deelnemende voertuigen

GvLL 2019 012.JPG

Als vanouds leidde Bas van Werven de veiling.

GvLL 2019 019.JPG

Kiwanislid Joost Cohen en Gijs van Lennep maken het bedrag bekend.

Meer berichten