Logo vierklank.nl

Textielinzameling ook ondergronds

De container aan de Planetenbaan in Bilthoven.
De container aan de Planetenbaan in Bilthoven.

Sympany is een van de grootste textielinzamelaars in Nederland. In een groot deel van de Nederlandse gemeenten wordt met ruim 2.500 textielcontainers jaarlijks rond de 23,5 miljoen kilogram textiel ingezameld. Het ingezamelde textiel wordt gesorteerd, omgepakt en verwerkt in de vier vestigingen van Sympany.

Textieldonaties bieden mensen kansen. Met de opbrengsten worden projecten gesteund, die zijn gericht op zelfredzaamheid en duurzaamheid in Nederland, Afrika en India. In Nederland door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werk te bieden in een van de vier sorteervestigingen. In Afrika en India bieden donaties kansen aan mensen in textiel gerelateerde projecten. Zo wordt bijvoorbeeld aan ondernemende vrouwen een vakopleiding Fashion & Design geboden en is er het mobiele trainingscentrum voor de moeilijk bereikbare gebieden. In India wordt kinderen opleiding geboden, waarmee ze uit de risicovolle productieomgeving worden gehouden waar hun ouders werkzaam zijn. Het programma bereidt hen voor op het reguliere basisonderwijs. Meer over Sympany en de projecten leest men op de website www.sympany.nl

De Bilt
Sympany zamelt al lange tijd het textiel in De Bilt in. Verspreid door de gemeente staan op centrale locaties textielcontainers. Er zijn zeven textielcontainers in Bilthoven, vijf in De Bilt, twee in Groenekan, een in Hollandsche Rading, twee in Maartensdijk en een in Westbroek. Er zijn twee containers ondergronds: één is er aan het Maertensplein, naast de nrs. 1 – 19, naast de ondergrondse restafvalcontainer op het noordelijkste parkeerterrein, in Maartensdijk. De ondergrondse textielcontainer in Bilthoven is aan de Planetenbaan 591, naast de glasbak, tegenover de parkeerplaats bij Winkelcentrum Planetenbaan.

Meer berichten