Locoburgemeester feliciteert briljanten bruidspaar
Locoburgemeester feliciteert briljanten bruidspaar

Locoburgemeester feliciteert briljanten bruidspaar

Algemeen

door Guus Geebel

Locoburgemeester Madeleine Bakker kwam maandag 19 augustus de heer en mevrouw Wever-Schoonheijm in De Bilt feliciteren met hun vijfenzestigjarig huwelijksjubileum. Het echtpaar trad op 18 augustus 1954 in Utrecht in het huwelijk. Ze zijn daar allebei geboren en getogen. Zij was 19 en hij 21 jaar oud toen zij trouwden. Het echtpaar woont vijfenzestig jaar later in redelijke gezondheid aan de Alfred Nobellaan in De Bilt.

Jan Wever en Mien Schoonheijm  leerden elkaar kennen bij dansschool Wildschut in Utrecht, waar zij met haar nicht les had. 'Er waren in die tijd meer jongens dan meisjes op dansles', vertelt Mien. 'Mijn nicht was helemaal hoteldebotel van de vriend van Jan en toen bij hen de vonk oversloeg bleef ik aan Jan hangen.' De eerste kus kreeg ze in de Zaagstraat bij het spoor in Utrecht. Het was de tijd van grote woningnood en Jan en Mien gingen na hun trouwen inwonen bij de moeder van Mien.

Woning
Jan Wever was instrumentmaker en werkte vanaf zijn vijftiende bij instrumentenfabriek Smitt aan de Middellaan in Bilthoven. Via de fabriek kreeg hij na twee jaar inwonen een woning aan de Beatrixlaan in Bilthoven. Daar kwamen vier woningen beschikbaar, twee voor medewerkers van Inventum en twee voor die van Smitt. Een collega die een van de woningen van Smitt kreeg aangeboden aanvaardde de woning, maar wist dat hij naar Australië ging emigreren. Hij tipte mij en ik kreeg de woning toen.' Ze woonden aan de Beatrixlaan eerst boven en later in een benedenwoning. Ze wonen nu dertien jaar in hun huidige woning in Bilthoven. Jan Wever ging later werken bij instrumentenfabriek Godart Mijnhardt in De Bilt. Het bedrijf werd enkele malen doorverkocht aan Amerikaanse bedrijven, maar Wever werkte er tot zijn pensioen.

Kusje
Mien Wever deed lange tijd huishoudelijk werk bij een gezondheidscentrum voor dieren in Utrecht. Het echtpaar kreeg twee dochters. Er zijn drie kleinkinderen en zes achterkleinkinderen. Jan Wever heeft ook veel aan sport gedaan. Hij speelde honkbal en voetbal bij Fak. Ook tennist hij af en toe bij Meijenhagen. Het recept om 65 jaar huwelijk uit te houden noemt Mien geven en nemen. 'En iedere avond een kusje voor het slapen gaan', vult Jan aan. Het briljanten bruiloftsfeest wordt in september gevierd. Er waren felicitaties namens Koning Willem-Alexander, de commissaris van de Koning en bloemen van de gemeente.

!