Logo vierklank.nl
Historie

Jubileum Open Rading Spoor

De eerste paal in 1979. (foto Rading Spoor)
De eerste paal in 1979. (foto Rading Spoor)

De vereniging 'Rading Spoor'de heeft op zaterdag 31 augustus de jaarlijkse Open Dag in Hollandsche Rading. Rading Spoor is een vereniging van ongeveer 60 leden, die zich bezighouden met het op schaal vervaardigen van werkende stoomwerktuigen zoals: stationaire machines, stoomtrekkers, stoomboten en natuurlijk stoomlocomotieven.

In de bossen in Hollandsche Rading heeft de vereniging een spoor, 1 tafel, een vaste gecombineerde 3.5"- en 5"-spoorbaan met een lengte van ca. 330 meter en een vaste 7.25"-grondbaan van ca. 400 meter. De leden verzorgen jaarlijks een aantal thema-stoom dagen met als hoogtepunt de Open Dag.

40 jaar
Het is dit jaar 40 jaar geleden, dat de 1e paal van het banencomplex door toenmalig burgemeester Panis van Maartensdijk geplaatst werd. Na 5 maanden arbeid van de Rading Spoor clubleden werd de  baan op 1 september 1979 feestelijk in gebruik genomen. Aan dit heugelijke feit wil men niet ongemerkt voorbij gaan en daarom wordt dit jaar de 'Open Dag' extra groots gevierd.

2019
Dit jaar vindt deze plaats op zaterdag 31 augustus van 10.00 uur tot 16.00 uur. Er komen naast de eigen leden ook veel gasten met hun stoommachines uit het hele land en uit het buitenland. De toegang is gratis en de kinderen kunnen meerijden met de treinen door het bos. Er is een springkussen en verkoop van eten en drinken. Ook zal een uniek, historisch, draaiorgel de sfeer verhogen. De locatie is Karnemelksweg 8 in Hollandsche Rading. Vanaf de kruising Tolakker- en Utrechtseweg met de Vuursche Dreef (bij stoplichten) wordt de route bewegwijzerd. Advies: kom zoveel mogelijk met de fiets. Meer informatie is te vinden op http://www.radingspoor.nl.            (Frans Nieuwerth)


 

Meer berichten