In 2018 werd er 30.275 euro opgehaald voor het goede doel. Op de flanken (l) Bas van Werven en (r) Gijs van Lennep.
In 2018 werd er 30.275 euro opgehaald voor het goede doel. Op de flanken (l) Bas van Werven en (r) Gijs van Lennep.

Kiwanis Club Bilthoven organiseert negende Gijs van Lennep Legend

Algemeen

door Walter Eijndhoven

Zondag 25 augustus organiseert Kiwanis Club Bilthoven alweer de negende editie van de Gijs van Lennep Legend 2019. De 100 klassieke auto's, rijdend in de Toerklasse of Sportklasse, starten de rally dit jaar in het Friese Heeg en eindigen weer op het terrein van Sweco in De Bilt.

De Gijs van Lennep Legend is inmiddels uitgegroeid tot een prachtig evenement, waarbij hardcore rallyrijders en toerrijders elkaar ontmoeten binnen de sport- en toerklasse. De organisatie biedt de deelnemers aan de sportklasse een uitdagende en pittige rally. Deelnemers aan de toerklasse wacht een mooie en gezellige rit.

Tijdens de besloten bijeenkomst hoopt de organisatie zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel, bij elkaar gebracht door deelnemers en sponsors. Na afloop van de rally volgt nog een veiling. De opbrengst gaat dit jaar naar Stichting Kind en Milieu.

Bakermat

'We hebben dit jaar weer twee mooie ritten uitgezet voor de deelnemers aan onze rally', vertelt Kiwanis lid Adriaan Peijnenburg. 'Beide zijn uitgezet door Jan Berkhof, bekend van vele rally's. De bijna honderd deelnemers starten dit jaar om 9.30 uur vanaf de werf bij Wajer Yachts in Heeg, één van onze sponsoren'.

Tussen de middag krijgt iedereen een lunch aangeboden bij Dorhout Mees (golfbaan) in Biddinghuizen en daarna is het op naar de finish bij Sweco in De Bilt, de bakermat van de Legend. Wij zijn blij weer gast te mogen zijn op het terrein van Sweco, een mooie ambiance waar deze rally echt bij past. Hier vindt de feestelijke prijsuitreiking plaats. Natuurlijk wordt iedereen, op culinair gebied, door ons verwend en vindt de veiling, geleid door Bas van Werven, plaats voor de Stichting Kind en Milieu', vult Kiwanis lid Herman van Workum aan.

Gijs van Lennep
De naamgever van dit grootse evenement, Gijs van Lennep, zette vele rally's op zijn naam, waaronder de Targa Florio en natuurlijk de 24 uurs race van Le Mans. In 1999 werd hij uitgeroepen tot Beste Nederlandse Autocoureur van de 20e Eeuw. Toen de Kiwanis Club Bilthoven een klassiekerrally wilde starten, was Gijs van Lennep graag van de partij. Vooral het steunen van een goed doel, gericht op kinderen, sprak hem erg aan. Samen met Jan Berkhof zette hij ook dit jaar weer de route uit voor de in totaal 100 deelnemers. De deelnemers rijden met onder andere de volgende merken: Porsche, Bentley, Mercedes, Jaguar, Volvo, Triumph, Alfa, Ferrari en MG. Dankzij de bekendheid van Gijs van Lennep en de kwaliteit van de rally zijn veel bedrijven graag bereid te sponsoren.

Startplaats
Natuurlijk is het een hele organisatie om zo'n happening op te zetten. Alle leden van de Kiwanis Club Bilthoven dragen hun steentje bij en zijn zoveel mogelijk op de dag zelf, vanaf 7.00 uur aanwezig. 'Vlak na de Rally beginnen wij met de evaluatie van het evenement. In januari doen wij alweer de eerste mails uit naar de oud-deelnemers, in de hoop dat zij ook komend jaar weer van de partij zijn. Communicatie met deelnemers en oud-deelnemers gedurende het jaar is, voor het bij elkaar krijgen van een mooi deelnemersveld, van groot belang. Zoals je ziet is overal aan gedacht', vertelt Van Workum. Deelnemers kunnen zich, vanaf januari, ook alvast vóór inschrijven, zodat zij in ieder geval verzekerd zijn van een startplaats', vult Peijnenburg aan. De officiële inschrijving start traditiegetrouw op 16 maart, de verjaardag van Van Lennep. Dit jaar waren binnen acht weken alle plaatsen vergeven. Peijnenburg: 'Net als ieder ander evenement hebben wij slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, anders wordt de rally gewoon te massaal en dat gaat ten koste van de kwaliteit en het karakter van onze Legend'.

!