Logo vierklank.nl

Dat wil ik 'effe' kwijt

In de bocht van het fietspad langs de Koningin Wilhelminaweg in Groenekan zijn recent op 2 plaatsen midden op het fietspad paaltjes geplaatst. Ogenschijnlijk zonder duidelijk doel. Dit is een onoverzichtelijk punt. Het fietspad is smal en kent tweerichtingsverkeer. Omdat het een doorgaande route is wordt vaak met hoge snelheden gefietst. Zeer gevaarlijk. Ik maakte er ook melding van op de website van de gemeente.

Team Klantenservice van de Gemeente meldde daarover: 'U heeft op 06-08-2019 een melding gedaan met als hoofdcategorie: straatmeubilair en speeltoestellen: Deze palen zijn helaas nodig om het autoverkeer te weren en zijn speciaal fietsvriendelijk van kunststof'.

Hoe goed bedoeld het ook zal zijn, het is lastig voor te stellen dat juist hier auto's geweerd moeten worden met paaltjes, of dat het deze maatregel rechtvaardigt (zie bijv. Fietsersbond)

En tegen een paaltje van 'fietsvriendelijke' kunststof aan fietsen zal even vervelende gevolgen hebben als het fietsen tegen een minder sympathieke paal.

Frank Vader, Maartensdijk

Meer berichten