Logo vierklank.nl

Wereld Alzheimerdag

In het kader van Wereld Alzheimer Dag wordt 'Het Danspaleis' georganiseerd: een unieke, gezellige middag vol muziek, bewegen, plezier, aandacht en nostalgie, speciaal voor mensen met dementie, hun mantelzorgers, vrijwilligers en andere betrokkenen.

Op vrijdag 20 september vanaf 13.00 uur is iedereen van harte welkom om te komen dansen en andere mensen te ontmoeten tijdens 'Het Danspaleis', in Hotel/Restaurant Van der Valk, aan De Holle Bilt 1 in De Bilt. Tussen 13.00 en 14.00 uur zijn er korte workshops, zoals Tai Chi Qigong, Yoga en valpreventie.

Zonnetje
Om 14.00 uur opent burgemeester Sjoerd Potters 'Het Danspaleis', waarna er naar hartenlust gedanst kan worden. Er zijn vrijwilligers aanwezig om met de aanwezigen te dansen of om gezellig een praatje te maken. Ook wordt er een bijzondere oudere en/of vrijwilliger in het zonnetje gezet en kunnen er favoriete nummers aangevraagd worden in de Favorieten Carrousel. Van der Valk zorgt ervoor dat het ook de inwendige mens aan niets ontbreekt.

Wereld Alzheimer Dag
Jaarlijks wordt door middel van Wereld Alzheimer Dag aandacht gevraagd voor dementie en de gevolgen die dit heeft voor de persoon zelf en zijn omgeving. Ieder jaar kent het een ander thema en dit jaar is het thema 'bewegen'. Het Netwerk Ketenzorg Dementie De Bilt organiseert daarom deze speciale en muzikale middag aan. Muziek, bewegen en dansen verbindt mensen, het ontspant en geeft plezier. Bewegen is voor iedereen belangrijk en bij mensen met dementie blijft muziek vaak heel lang in het geheugen verankerd.(Willy Sturkenboom)

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>