Logo vierklank.nl
Muziekvereniging Kunst en Genoegen uit Maartensdijk verzorgt onder leiding van Frans de Graaf de muzikale omlijsting.
Muziekvereniging Kunst en Genoegen uit Maartensdijk verzorgt onder leiding van Frans de Graaf de muzikale omlijsting.

Herdenking Japanse capitulatie in Bilthoven

Bij het oorlogsmonument naast gemeentehuis Jagtlust in Bilthoven worden donderdag 15 augustus om 13.30 uur de slachtoffers van de Japanse bezetting tijdens de Tweede Wereldoorlog in Azië herdacht.

Japan capituleerde 74 jaar geleden op die dag. Daarmee kwam er na Europa ook in voormalig Nederlands Indië een einde aan de Tweede Wereldoorlog. Iedereen is welkom en wordt verzocht uiterlijk om 13.15 uur aanwezig te zijn.

Rozen
De herdenking bij het monument in Bilthoven wordt sinds 1995 jaarlijks op hetzelfde tijdstip gehouden als de nationale herdenking in Den Haag. Commissaris van de Koning Hans Oosters legt namens de provincie Utrecht een krans en burgemeester Sjoerd Potters namens de gemeente De Bilt. Daarna leggen de heer en mevrouw Van Staa een krans namens alle aanwezigen en vervolgens leden van de Bond van Wapenbroeders. De heer Van Staa zal een toespraak houden. Traditiegetrouw plaatsen dit jaar 74 aanwezigen een rode roos in vazen, een voor elk jaar na de oorlog. Iemand van de vierde generatie plaatst daar een witte roos tussen. Ook kunnen dan meegebrachte bloemen worden neergelegd. Na afloop van de plechtigheid is er voor de deelnemers koffie en thee met spekkoek of kwee lapis. Meer informatie is te verkrijgen bij mevrouw Sera de Groot, telefoon 030-2292532.

GG

Meer berichten