Logo vierklank.nl
V.l.n.r. Paul Derksen, Henny van Engelen, Rick de Heer, Johan Westerhuis en Cindy van Engelen doen hun uiterste best om dit jaar weer een mooie Sinterklaasintocht te organiseren. (Gerard Vaneker ontbreekt op de foto).
V.l.n.r. Paul Derksen, Henny van Engelen, Rick de Heer, Johan Westerhuis en Cindy van Engelen doen hun uiterste best om dit jaar weer een mooie Sinterklaasintocht te organiseren. (Gerard Vaneker ontbreekt op de foto).

Organisatie Sinterklaasintocht Maartensdijk steeds moeilijker

door Kees Diepeveen

De vanzelfsprekendheid van een Sinterklaasintocht in Maartensdijk is niet meer zo hard. Met name financiële problemen spelen het comité parten om jaarlijks een intocht te organiseren met leuke en originele accenten.

'We doen het voor de gemeenschap van Maartensdijk' is het motto van het organisatiecomité. Maar het begint nu toch wel heel erg te knellen. En dan vooral financieel. Penningmeester Rick de Heer van het comité: 'We kunnen dit jaar de intocht nog wel organiseren op low budgetbasis, maar volgend jaar wordt toch wel een probleem. Financiële ruimte is er vrijwel niet meer.'

Vers bloed
Maar er zijn meer problemen. Johan Westerhuis: 'Er is dit jaar nog geen paard en wagen beschikbaar om de Sint door het dorp te rijden. Het paard dat dit jaren lang heeft gedaan moest men laten inslapen wegens een slopende ziekte en een nieuw jonger paard is nog niet gewend om tijdens de drukte van een intocht rustig te blijven. Wij zitten dringend om een paard en rijtuig verlegen'. Voorzitster Henny van Engelen vult aan: 'Dat is behalve de financiële perikelen niet het enige. Er is ook vers bloed gewenst met nieuwe ideeën omdat enkele leden van de organisatie gaan stoppen'.

Het draaiboek voor dit jaar is in grote lijnen klaar. Na de zomervakantie worden de puntjes op de i gezet. Het intochtfeest vindt plaats op 23 november bij Dijckstate en vult Cindy van Engelen aan: 'Wij gaan weer met traditionele Zwarte Pieten'. Mensen die het comité willen ondersteunen kunnen mailen naar Henny van Engelen: e-mail angel.gifts@kpnplanet.nl.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>