Zadel op voor het goede doel

Algemeen

Zaterdag 7 september organiseert Rotaryclub De Bilt-Bilthoven een feestelijk fietsevenement voor het goede doel. De opbrengst wordt onder twee goede doelen verdeeld.

Verzamelen vanaf 13.00 uur bij Het Nieuwe Lyceum, waar u wordt ontvangen met koffie, thee, fris en taart. U fietst een prachtige route, 15 of 30 km, met diverse versnaperingen. Tijdens de tocht zet het lokale bedrijfsleven haar deuren open en presenteert zich aan de deelnemers. Na afloop, rond 16.00 uur is er een borrel bij het HNL met livemuziek en bitterballen, drankjes en andere hapjes zijn voor eigen rekening.

Doel
Het doel van het evenement is tweeledig: een gezellige en feestelijke fietstocht met gezin, vrienden en/of familie; de tocht is prima geschikt om met kinderen te fietsen. En de opbrengst gaat naar twee goede doelen: Stichting Hartekind zet zich in voor kinderen die geboren zijn met een hartafwijking. Het andere goede doel is een Groene Speel-Leerplek in het Centrum van Bilthoven, een samenwerking tussen de Julianaschool, Kinderopvang 't Mereltje en de Centrumkerk.

Bedrijven bezoeken
Onderweg maakt u kennis met het lokale ondernemerschap; Het Wijnbedrijf LFE uit Maartensdijk geeft een boeiende rondleiding door haar wijnopslag en trakteert op een glaasje wijn. Het biologisch melkveebedrijf De Bonte Parels, met eigen duurzame vleesverkoop en waarbij men vragen kan stellen aan de boer. Het Helen Dowling instituut, op het terrein van Berg en Bosch biedt psychologische zorg bij kanker. En de tocht gaat langs Autobedrijf De Rooij, met een mooie ontvangst op de fiets door de werkplaats en de showroom. Meer informatie over debiltbybike is te vinden op www.debiltbybike.nl.   (Krijn Olthof)