Leerlingen van De Regenboogschool plaatsen de capsule onder de ingang van de school.
Leerlingen van De Regenboogschool plaatsen de capsule onder de ingang van de school.

Plaatsing tijdcapsule onder IKC De Regenboog

Algemeen

door Walter Eijndhoven

Donderdag 18 juli plaatste wethouder Madeleine Bakker samen met onder andere directieleden en leerlingen van De Regenboog een tijdcapsule in de fundering van de nieuwe school in De Bilt. Naast bijdragen van kinderen die nu op school zitten, bevat de capsule ook herinneringen uit de oude tijdcapsule.

Dinsdag 30 april verzamelde een select gezelschap, waaronder oud-directeur Henk Smits, oud-hoofdleidster Truus te Pas en enkele oud-leerlingen, zich bij de ingang van de vroegere Buys Ballotschool in De Bilt. Tijdens de verbouwing in 1998 plaatsten toenmalige leerlingen en personeel een tijdcapsule in de muur van het pand.

Enveloppe
Vlak voor de sloop van de oude school, werd het tijd de capsule in veiligheid te brengen. Nieuwsgierig naar wat zich in de capsule bevond, werd deze snel geopend. Naast diverse tekeningen en foto's van toenmalige leerlingen, kwam een brief tevoorschijn, met onder andere de tekst: 'heden,13 mei 1996 wordt de eerste steen gelegd van de renovatie/verbouwing van de entree van de Buys Ballotschool. In deze koker zitten creatieve uitingen van de kinderen die op dit moment op de Buys Ballotschool zitten. Wij hopen dat de vinder van deze koker een indruk krijgt hoe blij wij met deze verbouw zijn. Wij danken allen die onze school een warm hart toedragen'. Behalve al deze herinneringen, kwam ook nog een enveloppe met de tekst 'Voor de eerlijke vinder' tevoorschijn, met daarin 4 gulden en 22 cent in guldens, kwartjes, dubbeltije, stuivers en centen.

Samen met bijdragen van de kinderen die nu op school zitten, werd ook de inhoud van de oude tijdcapsule onder de ingang van de nieuwe school geplaatst. 'De capsule gaat voorlopig weer voor minimaal vijftig jaar de grond in, zodat toekomstige leerlingen kunnen zien hoe het vroeger was', liet Martin van Veelen van Stichting Delta, weten.

Onder grote belangstelling van leerlingen van De Regenboogschool wordt de capsule geplaatst.
Wethouder Madeleine Bakker doet er een schepje bovenop.