Rob en Monica Beckers voelen zich thuis in Maartensdijk.
Rob en Monica Beckers voelen zich thuis in Maartensdijk.

Zilt & Zoet verdient Gouden Pollepel

Algemeen

door Guus Geebel

Rob en Monica Beckers runnen sinds november 2005 samen met hun medewerkers restaurant Zilt & Zoet aan de Dorpsweg in Maartensdijk. Zij wonen met hun drie kinderen boven de zaak. Het is het eerste restaurant dat ze zelfstandig exploiteren.

Het Algemeen Dagblad reikt jaarlijks in verschillende regio's de Gouden Pollepel uit aan een restaurant dat als beste beoordeeld wordt. Zilt & Zoet was al enkele jaren hoog genoteerd op de lijst van de regio Utrecht, maar dit keer werd het restaurant de winnaar. Rob Beckers heeft de beoordelaar van het AD de dag dat hij er was niet opgemerkt. 'Maar dat geeft niet want we doen wat we altijd doen en daar word je op beoordeeld.'

Waardering
'Elke week wordt de ranking in het AD gepubliceerd en wij stonden al enkele weken bovenaan en bleven daar gelukkig staan. 'Het is een prijs die je behaalt op kwaliteit en het is altijd fijn om een goede waardering te krijgen. Over het algemeen zijn de recensies die we van gasten krijgen ook altijd goed. Nadat bekend werd dat we winnaar van de Gouden Pollepel geworden waren kwamen van alle kanten reacties binnen. 'Het stond al een dag eerder op de digitale krant van het AD en die wordt kennelijk goed gelezen want ik werd al voor de publicatie in de papieren krant gefeliciteerd door een leverancier uit Italië. We kregen heel veel reacties binnen van collega's en vaste gasten. Ook veel kaartjes en bloemen.'

Kwaliteit
De landelijke uitreiking van de Gouden Pollepel vindt na de vakantie in Rotterdam plaats. 'Na de uitreiking zal er ook vast aandacht besteed worden aan de trofee. We zullen er zeker een mooi menu aan vasthangen', vertelt Rob. Het restaurant betrekt zoveel mogelijk verse en goede biologische producten uit de omgeving, onder meer van tuinderij Eyckenstein. 'We houden rekening met de seizoenen en wat de natuur op dat moment biedt.' Duurzaamheid staat hoog in het vaandel en daar zijn ze veel mee bezig. Afgelopen november ontving Zilt & Zoet samen met het Van der Valkhotel in De Bilt de gemeentelijke prijs voor duurzame horeca.

Maartensdijk
Rob Beckers komt oorspronkelijk uit Enschede en Monica uit Tiel. Ze hebben elkaar voor het eerst ontmoet in hotel & restaurant Carelshaven in Delden waar ze allebei stage liepen. 'Daarna hebben we door Nederland gezworven en woonden we in Amsterdam, Baarn, Diemen en Ootmarsum, maar ook in Duitsland. We hebben in München gewoond en samen in Düsseldorf gewerkt. Dit jaar wonen we al weer veertien jaar in Maartensdijk, een absoluut record.'

Vakantie
Het restaurant is van dinsdag tot en met zaterdag van 18.00 tot 21.30 uur geopend en op woensdag, donderdag en vrijdag ook van 12.00 tot 14.00 uur. 'Van 5 tot en met 26 augustus zijn we met vakantie en op 27 augustus gaan we weer open. Rob: 'Het bevalt ons goed en we hopen de komende jaren nog op deze voet verder te gaan. We zijn er trots op dat we de Gouden Pollepel gewonnen hebben en iedereen is welkom bij ons.'