Als alle deelnemers aan de vakantieweek een plekje gevonden hebben kan de bus vertrekken naar De Rijp.
Als alle deelnemers aan de vakantieweek een plekje gevonden hebben kan de bus vertrekken naar De Rijp.

Stichting Warm Hart organiseert vakantieweek

Algemeen

door Kees Diepeveen

De stichting Warm Hart (Maartensdijk) is er in geslaagd om evenals vorige jaren, maar toen onder de vlag van het Rode Kruis, een vakantieweek voor 30 van haar leden te organiseren. Dit jaar ging de reis naar Hotel de Rijper Eilanden in De Rijp.

Maandag 17 juni stonden gasten en 13 vrijwilligers al vroeg klaar om op reis te gaan. De bus vertrok klokslag 13.30 uur vanaf Dijckstate naar de locatie van bestemming in Noord Holland. De keuze voor de reis was op hotel 'De Rijper Eilanden' gevallen omdat daar alle faciliteiten voor ouderen en mensen die minder goed ter been zijn aanwezig zijn. De weersomstandigheden en het mooie programma voor die week maakten deze vakantie voor velen een onvergetelijke.

Smartlappen
Het weekprogramma was zeer gevarieerd. Een boottocht, een rondrit met een touringcar door Schermer en Beemster, een bezoek aan het prachtige landgoed Hoenderdael in Sint Anna Paulowna en een optreden van een smartlappenkoor. Tussendoor vermaakten de gasten zich met spelletjes en was er een barbecue in het programma opgenomen. De week werd vrijdag afgesloten met een heerlijk vijfgangendiner. Alle gasten en vrijwilligers kunnen terugzien op een succesvolle vakantieweek.