Logo vierklank.nl
Taalpunten De Bilt naar Groenekan
Taalpunten De Bilt naar Groenekan

Taalpunten De Bilt naar Groenekan

Vanuit Taalpunten De Bilt (een samenwerking tussen bibliotheek Idea Bilthoven, Steunpunt Vluchtelingen en Mrnd De Bilt) organiseert Mens De Bilt elke dinsdag- en donderdagochtend Nederlandse taallessen, geheel verzorgd door vrijwilligers. Ter afsluiting van het jaar, net voor de zomervakantie, hebben deelnemers en docenten samen een uitje gemaakt naar de molen Geesina in Groenekan.

De groep werd in tweeën gesplitst. De ene groep kreeg een rondleiding met uitleg over de molen van de molenaar. Sommige dingen moesten even herhaald of vertaald worden zodat iedereen het kon begrijpen. De andere groep dronk koffie waarbij het Nederlands geoefend werd.

Op zoek
Naast de Nederlandse groepslessen verzorgt Taalpunten De Bilt ook 1 op 1 begeleiding door inzet van taalcoaches. Er kan worden afgesproken waar men kan oefenen met lezen, grammatica, schrijven of wat de vraag ook is; bijvoorbeeld in de bibliotheek. Nieuwe taalcoaches zijn van harte welkom. Wie interesse heeft of meer informatie wil kan contact opnemen met Taalpunten De Bilt: e-mail m.oliemans@mensdebilt.nl of tel. 030 7440595.

(Misja Oliemans)

Meer berichten