Logo vierklank.nl

*winactie* Fiets een route, win een fiets

Of je nu in de omgeving van De Bilt wilt fietsen, of vanaf De Bilt een lange fietsroute wilt afleggen, het is een goede stad om je fietstocht te beginnen. De Bilt heeft een unieke ligging, waarbij je snel in Utrecht bent, maar de andere kant op ook snel in de bossen bent. En dan is er natuurlijk nog Vliegbasis Soesterberg, waar je omheen kunt fietsen, maar waar je ook een museum kunt bezoeken.

Rondje om Vliegbasis Soesterberg en door Bunnik (35,2 km)

Deze route laat je een unieke afwisseling van steden en bossen ontdekken. Je vertrekt vanuit het centrum van De Bilt over de Groenekanseweg en de Soestdijkseweg Zuid richting Bilthoven. In Bilthoven sla je rechtsaf de Beethovenlaan op. Vervolgens fiets je rechtdoor, tot je rechtsaf kunt slaan de Dolderseweg op. Je bent nu aangekomen in Den Dolder, waar je aan de andere kant van het treinspoor meteen linksaf slaat. Je volgt de weg, waarbij je aan je rechterhand Vliegbasis Soesterberg ziet. Zodra het kan sla je rechtsaf zodat je om de vliegbasis heen fietst. Je komt hierbij ook vlak langs het Nationaal Militair Museum, wat zeker de moeite waard is om te bezoeken. Je fietst door naar Soesterberg, waar je rechtsaf slaat en parallel aan de N237 blijft fietsen. Je komt nu langs Sterrenberg en Huis Ter Heide, waarna je linksaf slaat de Panweg op. Je bent nu in Zeist, waar je de Schaerweijdelaan, de Utrechtseweg en de Waterigeweg volgt. Je fietst nu naar Bunnik, waarna je in het westen richting Vechten fietst. Parallel aan de N411 fiets je naar Utrecht, waar je langs Stadion Galgenwaard richting het noorden fietst. Ten hoogte van de N237 sla je weer rechtsaf, waarna je vlakbij De Bilt uitkomt. Hier sla je linksaf om naar het centrum van De Bilt te fietsen.

Vanaf De Bilt op de fiets naar Haarlem (59,8 km)
Deze tocht begint in De Bilt, en brengt je via Utrecht, Breukelen en Hoofddorp naar Haarlem. Je begint de route door richting Utrecht te fietsen, waarna je de borden richting het centrum blijft volgen. Vanaf het centrum volg je de Amsterdamsestraatweg, richting het noordwesten. Je komt nu door Zuilen-Noord en Maarssen-Dorp. Vervolgens volg je de N402 naar Breukelen, waar je linksaf slaat en het water over steekt. Je fietst rechtdoor en slaat aan de andere kant van de snelweg rechtsaf de Oud Aa op. Nu fiets je door de Polder naar Wilnis, om vervolgens over de Mijdrechtse Dwarsweg naar Mijdrecht te fietsen. Nu fiets je binnendoor naar Amstelhoek en Uithoorn, waarna je de N196 blijft volgen naar Aalsmeer. Vervolgens fiets je via Aalsmeerderbrug en Rozenburg, via De Hoek, naar Hoofddorp. Vanaf Hoofddorp fiets je naar Vijfhuizen, om vervolgens via Schalkwijk naar Haarlem te fietsen. In het centrum van Haarlem zijn verschillende musea en bezienswaardigheden om te bezoeken.

Wil je deze routes met je kinderen afleggen, maar wil je wel dat ze het zelf kunnen fietsen? Zorg dan dat ze vroeg beginnen met fietsen en gewend raken aan lange afstanden. Een goede fiets is hiervoor essentieel. Het is vooral belangrijk dat de fiets de juiste inchmaat heeft. Heeft je kind bijvoorbeeld een lengte van 1 meter? Dan is een meisjesfiets 14 inch de juiste maat. Zorg dat ze altijd een goede fiets hebben die bij hun lengte passen zodat ze zo comfortabel mogelijk kunnen fietsen.

Winactie
Voor de lezers van De Vierklank is een fiets ter beschikking gesteld. Om hiervoor in  aanmerking te komen stuurt u een mail naar info@vierklank.nl met in het onderwerp fiets. De fiets wordt onder de inzenders verloot.

Meer berichten