Logo vierklank.nl
Grote blijdschap op het NK Jeugd.
Grote blijdschap op het NK Jeugd.

Irene Beach talenten slaan toe

Voor de beachvolleybalsters van Irene beach was het weekeinde van 7 juli een topweekend. In Scheveningen sleepte Nadine Everaert samen met haar maatje Serena van der Made de nationale titel in de categorie meisjes onder 19 jaar in de wacht.

Vooraf was het Irene Beach team de torenhoge favoriet voor de titel waardoor de druk op het jonge team enorm was. Tijdens de wedstrijden was daar weinig van te merken want tijdens het toernooi werd er niet één set verloren. 'We wonnen uiteindelijk nogal gemakkelijk, maar ik vond het toch reuze spannend' aldus Nadine Everaert die inmiddels een plaatsje in de jong oranje beachvolleybal selectie van de Nevobo heeft verworven.

Chill weekend
Op het zelfde moment haalde Esmee Priem een huzarenstukje uit in Groningen, in een bloedstollende finale wist de 19-jarige Irene speelster de finale van de eredivisie beachvolleybal te winnen. Na in de eerste wedstrijden al een paar gerenommeerde topspeelsters te hebben verslagen werd in de finale gewonnen van het team Van Driel/Schoon dat vorige week nog zilver had gewonnen op het Europees Kampioenschap onder 20 jaar. 'Ik ben zo blij' jubelde Esmee met het voor haar zo kenmerkende enthousiasme die met deze zege na Pleun Ypma de tweede Irene speelster is die een eredivisie toernooi wist te winnen. Alsof dat nog niet genoeg was zorgde Nadines zus en Esmees hartsvriendin Fuerra Everaert voor een daverende verrassing door op het NK voor meisjes onder 21 jaar een bronzen medaille te winnen. Fuerras commentaar kwam niet veel verder dan 'dit is zo chill' wat eigenlijk een mooie samenvatting was van het weekend. Een chill weekend voor Irene Beach.   (Michel Everaert)

Meer berichten