Olivia neemt geconcentreerd de moeilijke punt in het water met Spirit Excalibur.

Brons voor eventingteam

Van 10 tot 14 juli werd in Maarsbergen het Europees Kampioenschap eventing verreden. Nooit eerder was Nederland gastland voor een Europees kampioenschap. Met 2 deelnemers uit De Bilt bij de Young Riders kreeg het evenement een lokaal tintje.

Bij de Young Riders (tot 21 jaar) kwamen Olivia Pleijsier uit Bilthoven en Lucy Groenen uit Groenekan voor Nederland aan de start. Olivia die al eerder ervaring op Europese kampioenschappen had opgedaan met haar paard Spirit Excalibur maakte deel uit van het Nederlandse team. Voor de minder ervaren Lucy Groenen met haar pas 8 jarige paard Gyon was er een individuele plek.

Drie onderdelen
Bij eventing komen 3 onderdelen uit de paardensport samen in 1 wedstrijd. Olivia en Lucy zetten in het dressuuronderdeel beiden een prima proef neer waarna zij uitkeken naar het spectaculaire crossonderdeel op zaterdag. Olivia ging in de cross als eerste Nederlander van start en wist de zware cross foutloos af te leggen. Lucy liep aan het begin van de cross tegen problemen aan en besloot het parcours vrijwillig te verlaten. Zondag vond het beslissende springparcours plaats. Het Nederlandse team stond op een bronzen positie en gaf die plek ook niet meer uit handen. Volgend jaar vinden de Europese kampioenschappen in Engeland plaats. Olivia zal er dan niet meer bij zijn vanwege haar leeftijd, Lucy hoopt de komende tijd meer ervaring op te doen en dan een teamplek te bemachtigen.

Lucy met haar 8-jarige Gyon lichtvoetig door de dresuurbaan.