Logo vierklank.nl
Er wordt geconcentreerd om de punten gespeeld.
Er wordt geconcentreerd om de punten gespeeld.

Gym-club voor ouderen in Maartensdijk jubileert

door Kees Diepeveen

Twintig jaar geleden heeft Jenny Freriks gymnastiek voor ouderen geïntroduceerd in de gemeente Maartensdijk. Zij ging gymnastieklessen geven in het kader van Meer Bewegen voor Ouderen.

De gym-club bestaat momenteel uit 23 deelnemers maar nu onder de vlag van de stichting Mens. Ter ere van dit feit werd 19 juni een jubileumgymles gegeven. Aan deze bijzondere jubileumgymles werkten alle drie de docenten mee die in de afgelopen 20 jaar de gymnastieklessen verzorgd hebben: Jenny Freriks die het 16 jaar heeft gedaan, waarna haar opvolger Rob Kartstens de groep 2,5 jaar begeleidde om vervolgens het stokje over te dragen aan Jonne Rigter die nu 1,5 jaar de gymnastiekgroep leidt. Voor deze bijzondere jubileum-les werd voor een keer afgeweken van de normale gymnastieklessen. In plaats van bewegen in de vorm van gymnastiekoefeningen werd nu een feestelijke sjoelochtend gehouden. Dit was altijd de eindactiviteit van de gymlessen van Jenny. Dat vonden ze leuk om weer eens terug te halen.

Sjoelbakken
Normaal worden de gymlessen over twee elkaar opvolgende groepen verdeeld. Voor deze gelegenheid werden de groepen samengevoegd en werden de 16 deelnemers over vijf sjoelbakken verdeeld. Rond 10.30 uur werd de competitie even onderbroken voor een kopje koffie met een gebakje. Riet Rozenbeek gooide de beste ronde en won ook het klassement. Voor de drie besten was er een prijsje beschikbaar. Elke deelnemer had vroeger wel eens gesjoeld. De puntentelling was geen probleem.

De gymlessen worden gegeven op woensdag in Dijckstate in Maartensdijk. Een groep van 9.30 uur tot 10.30 uur en een groep van 10.30 uur tot 11.30 uur. Voor meer informatie over de gymnastieklessen zie www.mensdebilt.nl. 

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>