De rubberen tegels zijn moedwillig losgerukt. Gemeente De Bilt heeft inmiddels opdracht gegeven om de vloer z.s.m. te herstellen.
De rubberen tegels zijn moedwillig losgerukt. Gemeente De Bilt heeft inmiddels opdracht gegeven om de vloer z.s.m. te herstellen. Fotograaf: Fred Meijer Foto: 23-06-2019.

Vernield tegelplateau

Algemeen

Zondagochtend 23 juni, tijdens zijn ochtendwandeling kwam Fred Meijer langs het speelterrein voor oudere kinderen tussen de Prof. dr. P. Zeemanweg en Prof. dr. W. Einthovenweg in De Bilt. Hij ontdekte dat onder het klimtoestel een groot aantal rubberen tegels losgebroken zijn: 'Er is nu een gevaarlijke toestand ontstaan, want als de jongeren niet uitkijken, kunnen zij in de ontstane gaten vallen of struikelen over de losse tegels. Ook lag er een gesloopte herenfiets. Het is niet de eerste keer, want voor een aantal maanden geleden was er ook brand gesticht; hierbij werd ook de hulp van de brandweer ingeroepen. Er zat toen nog geen blad aan de struiken en het was erg droog en aangezien dit speelterrein tussen de huizen ligt is het overslaan van het vuur niet uitgesloten'. [HvdB]