Logo vierklank.nl
Burgemeester Sjoerd Potters reikt de cheque uit. Later blijkt nog eens 2.500 euro bij het eindbedrag te komen.
Burgemeester Sjoerd Potters reikt de cheque uit. Later blijkt nog eens 2.500 euro bij het eindbedrag te komen.

KWF Samenloop voor Hoop De Bilt haalt bijna 92.000 euro op

door Walter Eijndhoven

27 teams met 557 deelnemers startten vrijdag 29 juni om 19.00 uur bij Jagtlust in Bilthoven om 24 uur later te finishen in de KWF Samenloop voor Hoop. Met de wandelestafette hoopte de organisatie een flink bedrag op te halen voor meer onderzoek om de ziekte te bestrijden. .

Vrijwilligers startten anderhalf jaar geleden met de organisatie van de 24 uur durende estafette Van alles moesten zij regelen: vergunningen bij de gemeente om zo'n evenement te mogen organiseren, de werving van vrijwilligers, beveiliging en natuurlijk zochten zij teams die wilden meedoen. Vrijdag 28 juni was het dan zover. Honderden wandelaars en belangstellenden kwamen bijeen voor Jagtlust. 'Ik heb grote bewondering voor iedereen die meedoet aan dit 24-uurs evenement', laat wethouder Madeleine Bakker-Smit weten. 'En ik ben trots dat dit mag plaatsvinden in de voortuin van Jagtlust'.

344 meter
Om 19.00 uur sloeg de wethouder de gong en vertrokken de wandelaars. De deelnemers liepen in teams en losten elkaar af, zodat uit elk team altijd wel iemand wandelt. 'Een rondje voor het oude gemeentehuis is 344 meter', vertelt Max, één van de vrijwilligers. 'Ik heb 'm laatst gelopen via de geo-locater op mijn mobiel. Kijk, 344 meter met een gemiddelde van 4 kilometer per uur, zo'n twaalf rondjes per uur dus'.

24 uur lopen betekent dat ook 's nachts wordt gelopen. In het donker. Gelukkig werd de route goed aangegeven met lichtjes. Wilma van Poelgeest, sociaal werker bij Mens De Bilt, liep 12 kilometer in het donker, 35 rondjes. 'Het leek mij erg saai, in het donker lopen. Maar dit viel alleszins mee', vertelt zij. 'Je komt in een soort cadans en praat veel met lotgenoten. Ik sprak iemand die veertig familieleden/ vrienden/ kennissen verloor aan kanker. Heel indrukwekkend, zo'n wandeling'.

Kinderloop
Niet alleen voor deelnemers was veel te doen, maar ook voor belangstellenden. Tussen de diverse ceremonies, vond een gezellige braderie plaats en tal van andere activiteiten, zoals de Kinderloop. Een korte versie van de Samenloop van 24 minuten. De jonge deelnemers kregen aan de start een paars Samenloop t-shirt, liepen in teams en werden begeleid door een volwassene.

Na 24 uur wandelen werd het (tot nu toe) binnengehaalde bedrag bekendgemaakt. Ruim 89.000 euro. De Kiwanis uit Bilthoven hadden echter nog een verrassing in petto. Uit handen van Frank van der Linden kreeg de organisatie nog eens een cheque ter waarde van 2.500 euro overhandigd. Van der Linden: 'Wij meldden ons team als laatste aan en zijn verheugd nog een mooie bijdrage te mogen leveren aan dit mooie evenement'.

Deelnemende teams:

Love My Life, Jasmijn's Vriendenteam, Wolkies, SamenSterk!, Notarissen Houwing van Beek, Family & Friends, De Maartenskerk Maartensdijk, BSF-Team, In Loving Memory, Hatseflats!, De Winegums, Paauwer Pauwen, Leven is doorgeven-Tap DELA, Team Brandenburg, Bernhard buurtjes, Karin, Albert Heijn Den Dolder, Team Juliana, familie Hennipman en vrienden, Eetcafé Buiten, Lopers van Versteeg & Co, PKN De Bilt, Mens De Bilt, Brandweer Bilthoven, Biltse Politiek, Kiwanis Club Bilthoven.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>