Logo vierklank.nl
V.l.n.r. Tibo van de Zand en Karel Beesemer (namens Stichting Jits Bakker Collectie) en Frans Poot (Stichting Mens en zijn Natuur) bij een deel van de recent gerenoveerde kloostergalerij.
V.l.n.r. Tibo van de Zand en Karel Beesemer (namens Stichting Jits Bakker Collectie) en Frans Poot (Stichting Mens en zijn Natuur) bij een deel van de recent gerenoveerde kloostergalerij.

Open zomeratelier

door Henk van de Bunt

De deuren van het atelier van de gerenommeerde beeldend kunstenaar Jits Bakker zijn volgend weekend opengesteld voor publiek.

Op zaterdag 6 en zondag 7 juli kunnen belangstellenden van 12.00 uur tot 18.00 uur een kijkje nemen in het historische atelier 'de kooi' en de aangrenzende beeldentuin in De Bilt. De kunstenaar heeft hier ruim 50 jaar gewoond en gewerkt. De openstelling is een initiatief van de Stichting Jits Bakker Collectie. Gedurende de twee open dagen zullen rondleidingen verzorgd worden door vrienden van de kunstenaar en vrijwilligers van de Stichting Jits Bakker Collectie, om 12.00 uur, 14.00 uur en 16.00 uur. Een unieke kans om meer te weten te komen over de mens en kunstenaar Jits Bakker.

Artistieke veelzijdigheid
Beeldhouwer, schilder, aquarellist, tekenaar, glaskunstenaar, zilversmid, graficus. De kunstenaar nam geen genoegen met de beperkingen van één discipline en koos bij voorkeur voor universele thematiek en herkenbare, tijdloze beeldtaal. Hij omarmde het renaissanceprincipe, dat de mens op deze aarde is gekomen om zich zo veelzijdig mogelijk te ontwikkelen. Jits Bakker werkte ruim 50 jaar vanuit zijn atelier 'de kooi' in De Bilt. De kunstenaar kreeg in de loop der jaren fameuze opdrachten. Zijn werken bevinden zich in vele museale en particuliere collecties in tal van landen, waaronder Amerika, Engeland, Duitsland, Mexico, Spanje en Portugal.

Kloostergalerij
De Stichting Jits Bakker Collectie heeft een subsidie van 2.500 euro ontvangen van de Stichting Mens en zijn Natuur voor de beeldentuin bij atelier 'de kooi' van Jits Bakker. Dankzij deze subsidie kon de Stichting, met hulp van vrijwilligers, de kloostergalerij renoveren. De kloostergalerij is bestemd voor de marmeren beelden van de kunstenaar. Omdat deze beelden kwetsbaar zijn was renovatie noodzakelijk, waardoor de kunstwerken een veilig onderkomen hebben en toegankelijk kunnen blijven voor het publiek.

De renovatie is recent voor de open dagen afgerond, zodat bezoekers het met eigen ogen kunnen aanschouwen op 6 en 7 juli van 12.00 tot 18.00 uur tijdens de open dagen.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>