Jessica was voor één dag fotojournaliste bij De Vierklank.
Jessica was voor één dag fotojournaliste bij De Vierklank.

Voor één dag fotografe bij De Vierklank

Algemeen

door Walter Eijndhoven

Fotografie is haar met de paplepel ingegoten. Daarom was het ook niet zo raar voor Jessica Bijl uit De Bilt een minor 'fotografie' te volgen naast haar studie Optometrie aan de Hogeschool Utrecht. Een mailtje naar de redactie van De Vierklank en de weg was vrij om een fotoreportage te maken tijdens de tentdienst in Westbroek op zondag 28 april.

'Aan de Hogeschool Utrecht volg ik de studie Optometrie', vertelt Jessica. 'Naast de studie mogen studenten ook een minor, een vak waarin je je interesse kunt uitdiepen, volgen. En voor mij is dat fotografie'. Jessica is al haar hele leven bezeten van fotografie en weet dan ook van alles over diafragma, aspect ratio, Bbkeh, scherptediepte of belichting. Jessica: 'Mijn vader is ook altijd met fotografie bezig, dus ik weet niet anders. En als ik iets niet weet, vraag ik of hij een oplossing heeft, alhoewel ik ook veel experimenteer. Daar leer je toch het meest van'.

Behalve de reportage tijdens de tentdienst maakte zij ook foto's van een band op vrijdagavond. Jessica: 'Die speciale lichteffecten vond ik erg gaaf. Ik heb mooie opnamen kunnen maken tijdens het optreden van die band, ondanks dat mijn flitser het niet altijd deed. Maar de meeste indruk op mij maakte toch de tentdienst. Een volle tent in zo'n klein dorp. Mijn vader fotografeerde ook tijdens de dienst. En weet je, vanuit de organisatie wilden zij graag zijn foto's gebruiken. Gaaf, toch?'