Prentenboekenfestival bij de Bibliotheek

Algemeen

Boekstart bestaat 10 jaar; daarom organiseert bibliotheek Idea Bilthoven speciaal voor kinderen van 0 tot 2 jaar op zondagochtend 30 juni van 10.00 tot 12.00 uur het prentenboekenfestival. Kaarten zijn aan de balie verkrijgbaar of via www.ideacultuur.nl

Speciaal voor het Prentenboekenfestival, komt Muis samen met accordeonist Fredrike de Winter naar de bibliotheek. De kinderen leren een heus Muislied en maken kennis met de verschillende muziekinstrumenten uit de band van Muis. Ze spelen piano met Cora Kip, contrabas met Kees Krokodil en toeteren mee met de ondeugende Eddie Eekhoorn. En zij leren bodypercussie van Muis, de drumster van de band.

Muzikale verhaaltjes
Muziek op schoot docente Helga Huisjes neemt tijdens deze workshop de allerkleinsten mee in een verhaal aan de hand van verschillende instrumenten, mooie liedjes en versjes. Tijdens de workshop Babylezen zien en ervaren ouders hoe baby's samen met hun ouders kunnen genieten van een klein verhaaltje. Als herinnering aan deze ochtend kunnen kinderen met hun ouders/verzorgers op de foto terwijl zij samen de Pim en Pom krant lezen.

BoekStart is een landelijk leesbevorderingsprogramma en stimuleert om kinderen zo vroeg mogelijk met boekjes en lezen in aanraking te brengen. Uit onderzoek blijkt dat kinderen die al op heel jonge leeftijd in aanraking komen met boeken een voorsprong (op school) ontwikkelen, waar ze hun hele leven voordeel van hebben. Samen plaatjes kijken en samen praten of zingen draagt bij aan de taalontwikkeling van het kind, het prikkelt de fantasie en versterkt bovendien de band tussen ouder en kind.           (Lisette Bergsma)