Logo vierklank.nl
Trui Waalwijk is blij dat reparateur Roger van der Werf haar kapotte remkabel ontdekte. (foto Frans Poot).
Trui Waalwijk is blij dat reparateur Roger van der Werf haar kapotte remkabel ontdekte. (foto Frans Poot).

Repair Café Bilthoven

Afgelopen zaterdag sloot Repair Café Bilthoven haar achtste seizoen af met een, ondanks het mooie weer, drukbezocht Repair Café.

Trui Waalwijk uit De Bilt kwam naar de WVT met haar fiets omdat de versnelling het niet meer deed. Maar toen Reparateur Roger daarmee aan de slag ging, ontdekte hij dat de remkabel al meer dan halverwege was doorgesleten. Trui is snel een nieuwe remkabel gaan kopen die Roger er heeft ingezet. Veiligheid weer gegarandeerd en Trui zeer dankbaar.

Projector
Meneer Sanders kwam langs met een oude, kapotte, filmprojector.  De stekkerdoos in het apparaat bleek gebroken. Dit formaat stekkerdoos is niet meer te krijgen dus moest reparateur Hardy zelf iets verzinnen. Gelukkig vond hij ergens nog eenzelfde doos die perfect paste en die hij er vervolgens, met wat gepriegel en hulp van collega Arjan, in soldeerde. Toen nog een nieuw snoer eraan, en hij deed het. Meneer Sanders vertrok zeer gelukkig naar huis omdat hij nu films kon kijken die hij al 40 jaar niet meer had gezien.

Koffie
Ondertussen was reparateur Jochem aan het werk met de Delonghi koffiemachine van de familie Haverkamp. 'Eindelijk een apparaat wat gemaakt is om gerepareerd te worden', zei Jochem na afloop. Het apparaat ging makkelijk open, het bleek dat er een boon vastzat, die makkelijk kon worden verwijderd. Toen nog even doorgesmeerd, en de familie Haverkamp kan weer een bakkie doen.

Zeist
Tot slot stapte Linda uit Zeist binnen. Ze was met haar vriend komen fietsen om een stoel te brengen waarvan het onderstel los was geraakt, in de hoop dat het gelast kon worden. Het was een peulenschil voor reparateur Kees, en 20 minuten later zaten ze alweer op de fiets terug.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>