Na jarenlang vrijwilliger te zijn geweest zetten Wil en Mieke een punt achter hun werk voor Stichting Klein Karwei.
Na jarenlang vrijwilliger te zijn geweest zetten Wil en Mieke een punt achter hun werk voor Stichting Klein Karwei.

Bestuurswisseling Stichting Klein Karwei

Algemeen

door Walter Eijndhoven

Al sinds het begin van de Stichting Klein Karwei was zij erbij. Nu, 21 jaar later, vindt Mieke Hesp, voorzitter van de stichting, het tijd om haar voorzitterschap over te dragen aan haar opvolgster Corrie Lucassen. Ook voormalig bestuurslid Wil Versteeg verlaat na vele jaren de stichting.

In een zaaltje vol vrijwilligers werd vrijdag 14 juni afscheid genomen van Mieke Hesp (voorzitter) en Wil Versteeg (voormalig PR-lid). Hesp was er al vanaf het begin bij, bleek uit de afscheidswoorden van Wim Hugens, klusjesman van het eerste uur. 'Ruim twintig jaar geleden was zij al bij de notaris, voor de ondertekening van de akte', vertelt Hugens. 'In die tijd was het nog maar de vraag of de stichting voldoende subsidie zou binnenkrijgen. Gelukkig was daar de Rabobank. Zij deed een flinke duit in het zakje en de stichting kon van start'.

Klussen
Grote vraag was natuurlijk wie alle klussen zou doen, maar ook dit vraagstuk loste zich vanzelf op. Al snel dienden zich diverse kandidaten aan. Hugens: 'Mieke hield zich niet zozeer bezig met klussen, maar zij volgde het gebeuren nauwgezet. Er waren vergaderingen met bestuursleden en de coördinator, maar altijd kwam het aantal uitgevoerde klussen aan de orde. En met de vraag 'Moet er weer een artikel in de krant?' werd PR-lid Wil Versteeg ingeschakeld. Zo had iedereen z'n eigen taak'.

Afscheid
Na 21 jaar is de tijd gekomen om afscheid te nemen als voorzitter. Hesp: 'Wil gaf al eerder aan te willen stoppen als vrijwilliger. Gelukkig kon ik haar steeds weerhouden te vertrekken. Tot het moment dat ikzelf ook graag het stokje wilde overdragen aan een ander. Toevallig kwam ik Corrie Lucassen tegen op de vrijwilligersmarkt en vroeg ik of zij iets voelde voor het voorzitterschap van de Stichting Klein Karwei en daarmee dus ook over de klussenbus. Na niet al te lange tijd kreeg ik het verlossende woord. Vanaf vandaag heeft de stichting een nieuwe voorzitter'. 'En niet alleen een nieuwe voorzitter', vult Hugens aan. 'Sinds kort hebben wij er ook een nieuwe klusjesman bij: Hans, voor alle electra in en om het huis'.

Klusjes
Met één klusjesman meer staat de klussenbus klaar voor 65+'ers, gehandicapten en mensen met een uitkering. Hugens: 'Wij zijn in staat om allerlei klussen in en om het huis uit te voeren, als het maar niet langer dan één uur in beslag neemt. Wij zijn echter niet voor alles oproepbaar. Tuinonderhoud, schilderwerk, kamers witten en dergelijke valt hierbuiten'. 'Wij doen echt klusjes die niet langer dan één uur duren'. Bij dit soort karweitjes valt te denken aan: ophangen en bevestigen van lampen, schilderijen en boekenplanken en dergelijke, elektrische apparatuur voorzien van nieuwe bedrading, losse vloerbedekking of behang vastmaken, kleine gaatjes in muren of plafonds dichten, lekkende kranen repareren, steunen bevestigen in wc of douche, cv ontluchten of bijvullen, schappen maken, gootsteen/ afvoer ontstoppen, gordijnrail vervangen/ bevestigen, verlengen telefoonaansluiting, wc-bril vervangen, lampen vervangen en nog veel meer. Hugens: 'Wij vragen een kleine vergoeding, zodat wij weer nieuwe materialen kunnen aanschaffen. Het tarief van de klussenbus is 12 euro per uur'.

Meer informatie over de klussenbus op www.meldpuntdebilt.nl of tel. 030 2287799.