Logo vierklank.nl
Kinderen tot vier jaar kunnen op ontdekkingsreis in de moestuin van De Melkfabriek.
Kinderen tot vier jaar kunnen op ontdekkingsreis in de moestuin van De Melkfabriek.

Kinderdagverblijf De Melkfabriek zoekt medewerkers

door Walter Eijndhoven

Vindt u het leuk om met kinderen te werken? Dan krijgt u nu wellicht een mooie kans gehoor te geven aan uw droom. KDV De Melkfabriek zoekt vijf medewerkers voor haar vestiging in Groenekan en elf medewerkers voor haar nieuwe dependance in De Bilt.

In het oude pand van de vroegere apotheek Bogaert aan de Biltstraat in Utrecht, startte pedagoog en eigenaresse Noëlle van den Bergh in 2010 haar eerste vestiging van De Melkfabriek, een kinderdagverblijf in de wijk Wittevrouwen. Een gewaagde sprong, middenin de crisisjaren rond 2010. Voor Van den Bergh was deze stap er echter ééntje van vele.

Ontwikkeling
'Al sinds mijn jeugdjaren wist ik één ding zeker. Ik wil zelfstandig zijn', vertelt Van den Bergh. 'Niet in loondienst bij een werkgever, maar zelf ondernemen en verantwoordelijk zijn voor mijn eigen daden'. Van den Bergh studeerde Pedagogiek aan de Universiteit van Amsterdam, dus het was niet zo vreemd dat zij uiteindelijk een kinderdagverblijf begon. 'Vanuit mijn studie vind ik de ontwikkeling van kinderen tot vier jaar erg interessant. In de eerste jaren van hun leven leren zij heel veel'. Veel ouders werken beiden en kinderdagverblijven schieten als paddenstoelen uit de grond.

Tweede
Ook bij De Melkfabriek liepen de zaken goed en drie jaar later startte Van den Bergh, samen met haar man Daan, een tweede kinderdagverblijf aan de Ridderschapstraat, middenin de stad. In 2016 volgde nog een derde vestiging aan de Raiffeisenlaan in Tuindorp. Op al haar locaties streeft De Melkfabriek naar een goede opvang. 'In de eerste vier jaar gebeurt er erg veel', vertelt Van den Bergh. 'Dan wordt de gehele basis gevormd voor verdere ontwikkeling. Ieder kind krijgt bij ons voldoende beweging, zowel binnen als buiten en voor kinderen vanaf twee jaar wordt ter bevordering van de lichamelijke ontwikkeling kinderyoga gegeven. Uitgevoerd met behulp van matten, ballen en ander yogamateriaal. Naast yoga wordt muziekles gegeven aan de kinderen, kunnen zij buitenspelen in de moestuin en krijgen zij biologische voeding. Ook taal is erg belangrijk. Kinderen kunnen in de eerste vier levensjaren een taal van nature makkelijk aanleren. Om hierop in te spelen, bieden wij Engels als tweede taal'.

Personeel gezocht
Het kinderdagverblijf groeide snel en er werd uitgekeken naar een nieuwe locatie. Vorige maand kwam gemeente De Bilt in zicht, met een vestiging aan de Koningin Wilheminaweg 469 in Groenekan en in augustus komt nog een vestiging aan de Sint Laurensweg 13 in De Bilt. 'In deze tijd is het lastig om aan personeel te komen', legt Van den Bergh uit. 'Dus via deze weg hoop ik geïnteresseerden te vinden. Wij zoeken vijf medewerkers voor onze vestiging in Groenekan en 11 medewerkers voor onze vestiging in De Bilt.

De Melkfabriek zoekt niet alleen pedagogisch medewerkers op mbo- en hbo-niveau, maar ook stagiaires vanuit BOL/BBL leerweg. Ook belangstellenden die zich graag willen omscholen kunnen solliciteren op een functie bij De Melkfabriek. Voor meer informatie, zie www.kdvdemelkfabriek.nl

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>