Logo vierklank.nl
De eerste samenwerking tussen Markt Samen Leuke Dingen Doen en Repair Café is een feit: Wilma van Poelgeest (Mens) en Sofie Bakker.
De eerste samenwerking tussen Markt Samen Leuke Dingen Doen en Repair Café is een feit: Wilma van Poelgeest (Mens) en Sofie Bakker.

Markt Samen Leuke Dingen Doen en Repair Café bij WVT

door Walter Eijndhoven

Wie nieuwe, sociale contacten wil opdoen, kan zaterdag 22 juni zijn hart ophalen tijdens de 'Markt Samen Leuke Dingen Doen'. Tegelijkertijd vindt ook het 'Repair Café' plaats. Dus als u iets te repareren heeft of gelijkgestemden wil ontmoeten, ga dan naar WVT. En wie weet gaat u met nieuwe vrienden en gerepareerde spullen naar huis.

'Tijdens de markt in de gymzaal van WVT wordt iedereen ontvangen door medewerkers en vrijwilligers van Mens De Bilt, met een kop koffie en iets lekkers', vertelt sociaal werker Wilma van Poelgeest. 'Het doel van deze markt is mensen met eenzelfde interesse met elkaar in contact te laten komen, op een informele manier. Natuurlijk mag je ook je buurman/ buurvrouw meenemen, graag zelfs. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Kom gezellig met elkaar, zodat de drempel wellicht iets lager is. Het is vooral een gezellige ochtend'.

Voor ieder wat wils
Om het bezoekers makkelijk te maken, staan (sta)tafels opgesteld voor geïnteresseerden met eenzelfde hobby of sport. De kans is dus redelijk groot hier iemand tegen te komen met dezelfde belangstelling op het gebied van 'Culinair' (samen eten/ koffie drinken/ terrasje), 'Bewegen' (wandelen/ sporten/ fietsen), 'Spel' (schaken/ kaartspel/ sjoelen), 'Cultureel' (film/ theater/ concert/museum), 'Creatief' (knutselen/ schilderen/ sieraden maken) of een zelf ingebrachte activiteit. Van Poelgeest: 'Wij zorgen voor een diverse samenstelling, zodat er voor iedereen wel iets te vinden is. En wie weet volgt er wel een afspraak om samen iets te gaan doen. En als je toevalligerwijs niemand tegenkomt met dezelfde interesse, is het de volgende keer misschien wel raak, want deze markt organiseren wij meerdere keren per jaar, ook bij mijn collega's in Servicecentrum Maartensdijk en diverse andere locaties binnen onze gemeente.

Mens De Bilt hoopt dat de markt uiteindelijk een begrip wordt binnen de gemeente en dat op meerdere plaatsen binnen de zes kernen markten ontstaan. Samen met vrijwilligers hoopt Van Poelgeest uiteindelijk velen met elkaar in contact te brengen en eenzaamheid binnen De Bilt terug te dringen.

Buurtkamer
Dit jaar organiseert Mens De Bilt iedere maand een 'Markt Samen Leuke Dingen Doen'. Diverse data zijn al bekend: zaterdag 13 juli bij de Buurtkamer in Bilthoven, zaterdag 28 september bij Eetcafé Buiten in De Bilt, donderdag 10 oktober bij De Vierstee in Maartensdijk en zaterdag 9 november bij de Spar in Bilthoven-Noord. Mens De Bilt zoekt nog ondernemers, verenigingen en buurtcommissies die hun ruimte willen aanbieden voor deze markt. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met sociaal werker Wilma van Poelgeest.

Prikbord
Van Poelgeest: 'Natuurlijk kan het voorkomen dat je niet direct iemand vindt. Als je niet kunt wachten tot de volgende markt, kun je gebruik maken van ons prikbord'. Zowel in Servicecentrum De Bilt als in De Vierstee in Maartensdijk hangt permanent een bord, waarop iemand kan aangeven wat hij leuk vindt en contact zoekt met andere geïnteresseerden en wie weet reageert iemand daar wel op.

Repair Café
Voor de eerste keer organiseren vrijwilligers van Mens De Bilt enTransition Town De Bilt in samenwerking met WVT de 'Markt Samen Leuke Dingen Doen' en het 'Repair Café' tegelijkertijd. 'Het leek ons een goed idee om Repair Café samen te organiseren met de Markt Samen Leuke Dingen Doen', vertelt vrijwilligster Sofie Bakker. 'Wij staan in de hal van WVT en hopen weer op veel publiek. Gereedschap en materialen zijn aanwezig om alle mogelijke reparaties zelf uit te voeren, onder deskundige begeleiding. Daarna kunt u weer met uw gerepareerde meubels, kleding, electrische apparaten, fietsen, serviesgoed, gebruiksvoorwerpen of speelgoed huiswaarts. En als een bezoeker klaar is met een eventuele reparatie, kan hij ook nog doorlopen naar de gymzaal, om zomaar nieuwe contacten op te doen'.

Wie interesse heeft om anderen te ontmoeten en/of iets te repareren heeft, is zaterdag 22 juni van 11.00 uur tot 13.00 uur (Markt samen Leuke Dingen Doen) en van 11.00 uur tot 14.30 uur (Repair Café) welkom bij WVT, aan de Talinglaan 10 in Bilthoven.

Contactgegevens Wilma van Poelgeest: w.vanpoelgeest@mensdebilt.nl of tel. 06 47296337

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>