Leslie Barneveld en op de achtergrond coach Andreas van Grootheest in hun laatste wedstrijd

DOS verliest laatste wedstrijd

In de laatste wedstrijd van het seizoen stond er niets meer op het spel. DOS staat op een mooie tweede plaats en tegenstander SKF is inmiddels kampioen.

Het was deze dag prima korfbalweer. Bijna windstil en een lekkere temperatuur. De eerste helft tussen de nummers 1 en 2 van de ranglijst was vermakelijk om te zien. DOS speelt altijd in een hoog tempo en creëert hiermee veel scoringskansen. De eerste helft werd er ook met scherp geschoten, waardoor tegenstander SKF het nakijken had. Het talrijke publiek genoot en met een mooie 14-12 voorsprong werden de kleedkamers opgezocht.

Na rust werd het spel van DOS wat statischer en zakte vooral de afronding naar een veel lager niveau. Slechts drie doelpunten wisten de Westbroekers nog te scoren en dat is tegen bijna elke tegenstander te weinig voor de winst. SKF scoorde eenzelfde aantal als voor rust, waarmee de 17-24 nederlaag een feit was. In de vier onderlinge duels dit seizoen tussen DOS en SKF wisten beide teams tweemaal te winnen.

Na de degradatie van vorig seizoen zet DOS met een tweede plaats een prima resultaat neer. Volgend seizoen staat de selectie onder leiding van een nieuwe hoofdtrainer, Maarten van Brenk die de huidige trainer Andreas van Grootheest na twee seizoenen opvolgt.