Logo vierklank.nl
Velen renden de vijf kilometer
Velen renden de vijf kilometer

Samen het leven vieren in Bilthoven

door Walter Eijndhoven

Maandag 10 juni werd voor de vierde maal de ALS Lenteloop gehouden in het centrum van Bilthoven. 130 teams met 1.264 deelnemers legden een vooraf gekozen afstand af, met als doel zoveel mogelijk geld binnenhalen voor de strijd tegen ALS. Uiteindelijk haalden zij met elkaar een bedrag op van 210.000 euro.

Het evenement is inmiddels niet meer weg te denken uit Bilthovens. Wat in 2016 begon als een bescheiden loopevenement voor hardlopers en wandelaars, heeft zich ontwikkeld tot een groots loop- en muziekfestijn, met een landelijke uitstraling en ambassadeurs als Gerard Ekdom, Astrid Kersseboom, Toni Peroni en Hans van Breukelen. Inmiddels is in vier jaar tijd al meer dan 775.000 euro opgehaald.

Samen het leven vieren
Bij initiator Vincent Cornelissen werd in 2015 de ziekte ALS geconstateerd. Zich hierbij neerleggen, kon hij niet. Daarom wilde hij geld inzamelen om deze slopende ziekte te bestrijden. Cornelissen organiseerde, samen met meer dan 150 vrijwilligers en bekende ambassadeurs als Gerard Ekdom en Astrid Kersseboom, in 2016, 2017 en 2018 een evenement waarbij 'samen het leven vieren' voorop zou moeten staan. Ook dit jaar werd 'Samen het leven vieren' weer letterlijk genomen door deelnemers en het toegestroomde publiek. Lekker weer, terrassen en tenten vol publiek en genieten van live-muziek met de Hermes Houseband. Precies waar Vincent Cornelissen op doelt.

Meer berichten