Logo vierklank.nl
Nieuwe college van Gedeputeerde Staten van Utrecht geïnstalleerd. V.l.n.r. Rob van Muilekom, Hanke Bruins Slot, Arne Schaddelee, Robert Strijk en Huib van Essen (Foto  Provincie Utrecht)
Nieuwe college van Gedeputeerde Staten van Utrecht geïnstalleerd. V.l.n.r. Rob van Muilekom, Hanke Bruins Slot, Arne Schaddelee, Robert Strijk en Huib van Essen (Foto  Provincie Utrecht) (Foto: Rick Huisinga)
Politiek

Nieuwe Gedeputeerde Staten van Utrecht geïnstalleerd

Het nieuwe college van Gedeputeerde Staten van de provincie Utrecht is vijf juni in de vergadering van Provinciale Staten (PS) geïnstalleerd. Het nieuwe college bestaat uit Huib van Essen (GroenLinks), Robert Strijk (D66), Hanke Bruins Slot (CDA), Rob van Muilekom (PvdA) en Arne Schaddelee (ChristenUnie). In de vergadering stond het coalitieakkoord 'Nieuwe energie voor Utrecht' centraal.

Door de benoeming van de Statenleden Huib van Essen, Rob van Muilekom en Arne Schaddelee als gedeputeerde zijn er drie plaatsen vrijgekomen in Provinciale Staten. Deze plaatsen worden ingevuld door David Oude Wesselink (GroenLinks), Hans de Harder (ChristenUnie) en Marieke Lejeune (PvdA).

           

Meer berichten