Logo vierklank.nl
Dankzij sponsoren dragen de wielrenners vanaf heden ook hun eigen wielertenue.
Dankzij sponsoren dragen de wielrenners vanaf heden ook hun eigen wielertenue.

Clubtenue voor Wielrenvereniging

Op vrijdag 31 mei vond de feestelijke presentatie plaats van de nieuwe Dolderse en Bilthovense wielerclub WVDDB. Voor velen in de omgeving is WVDDB onbekend, aangezien het een vrijblijvend collectief is, dat tot voorheen zonder clubtenue reed.

De lancering van eerste club tenue was reden om te starten met koffie + gebak en aansluitend een openingsrit over de Utrechtse Heuvelrug. De WVDDB is 2 jaar geleden opgericht en is inmiddels gegroeid naar 50 wielrenners uit Den Dolder, Bilthoven en de directe omgeving. Alle wielrenners zijn vrijblijvend lid (geen contributie) en met elkaar verbonden in een app-groep. Iedere dinsdag om 19.00 uur en zondag om 9.00 uur wordt een rit gereden. Het vertrek is altijd op het parkeerterrein van DOSC in Den Dolder en alle volwassen mannen en vrouwen zijn welkom.

Niveau
Er wordt in principe gereden op 2 snelheidsniveaus (28-30 km/uur en 31-34 km/uur) afhankelijk van het aantal aanwezigen. De afstand op zondag varieert tussen de 70 en 100 km en op dinsdag afhankelijk van hoe lang het licht is (gemiddeld 50-70 km). Geïnteresseerden kunnen uiteraard meerijden. Aansluiten kan op dinsdag of zondag of via de Facebook-pagina van WVDDB.         (Rick Groeneweg)

Meer berichten