Logo vierklank.nl
Festivalgangers in De Bilt maken zich hard voor een groenere wereld. (foto Jan Schepers)
Festivalgangers in De Bilt maken zich hard voor een groenere wereld. (foto Jan Schepers)

Zonnefestival druk bezocht

Ruim 400 festivalgangers kwamen zondag 26 mei voor duurzame inspiratie naar het Zonnefestival in De Bilt. Het festival werd georganiseerd door ouders van Vrijeschool Het Zonnewiel. Deze school maakt zich al jaren sterk voor groen onderwijs.

Festivalgangers konden ervaren hoe gemakkelijk het is om iets te doen voor het milieu. Zo maakten ze onder andere met gerecycled materiaal onderkomens voor insecten, genoten ze van soep gemaakt van left over groenten en luisterden naar inspirerende talks zoals de Tiny House workshop over de nieuwste rage van klein en zelfvoorzienend wonen.

Groen onderwijs
Sanne Gommers (10) weet daarover te vertellen: 'We houden bijen achter de school. We hangen in de winter vogelhuisjes op, waar we pitjes in leggen. En we hebben zonnepanelen, een composthoop en een moestuin'. Zo leren ze kinderen spelenderwijs rekening houden met het milieu. De grote opkomst duidt volgens een van de organisatoren, Karin van de Wetering, op een groeiende behoefte: 'Iedereen heeft wel door dat het tijd wordt om in actie te komen voor een groene wereld. Mensen zijn nu op zoek naar nieuwe ideeën om daar concreet iets voor te doen'.

Creativiteit en ondernemerschap
Dat deze school ook bruist van de creativiteit, werd wel duidelijk door de acts op het open podium: er waren 2 schoolbands, violisten, gitaristen, pianisten, zangers, dansers, acteurs en moppenvertellers. Een hapje en een drankje ontbraken niet dankzij een hoos aan scholieren, die zich ontpopten tot ware horeca ondernemers. (Eline Buijs)

Meer berichten