Logo vierklank.nl
Dorpsbistro Naast de Buren in Groenekan draagt ook een steentje bij aan de SamenLoop. [foto Henk van de Bunt]
Dorpsbistro Naast de Buren in Groenekan draagt ook een steentje bij aan de SamenLoop. [foto Henk van de Bunt]

Restaurants in actie voor de SamenLoop

De KWF SamenLoop voor Hoop gaat steeds meer leven. Over een kleine vier weken is het zover: op 28 en 29 juni wordt op het terrein voor gemeentehuis Jagtlust 24 uur in teamverband gewandeld, om zoveel mogelijk geld op te halen voor wetenschappelijk kankeronderzoek.

Ook veel lokale ondernemers doen mee en sponsoren het evenement met een financiële bijdrage of met een actie om geld in te zamelen. Timo Agterberg van restaurant De Witte Zwaan in De Bilt: 'Iedereen krijgt te maken met kanker. In je familie, vriendenkring of op het werk. Er is heel veel geld nodig voor onderzoek om deze verschrikkelijke ziekte de wereld uit te krijgen. Daar willen wij graag ons steentje aan bijdragen en daarom steunen wij dit mooie evenement.'

Doneren
Samen met de organisatie startte Timo een actie, waarbij restaurants aan hun gasten vragen om per tafelrekening een euro te doneren voor de SamenLoop voor Hoop. Inmiddels doen 11 restaurants mee. Timo: 'Fantastisch om te merken, dat onze gasten graag dat ene eurootje extra willen geven'.

Naast De Witte Zwaan doen mee: Eetcafé Joos, Meneer Vink, Bistro de Nieuwe Griffel, Eetcafé BU!TEN, Amis, Ripassa, Bistro Bilthoven, Eetcafé Van Miltenburg, Brasserie Olivier en Dorpsbistro Naast de Buren.

Informatie
De SamenLoop voor Hoop wordt gehouden op 28 en 29 juni op het terrein voor gemeentehuis Jagtlust. Meer informatie: www.samenloopvoorhoop.nl/debilt.

Meer berichten