De benodigde overwinning, om nog titelaspiraties te mogen hebben, bleef voor DOS uit.

Gelijkspel voor DOS

De topper tussen nummer twee DOS en nummer drie Unitas was tot het laatste moment spannend. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd - net als de heenwedstrijd in Westbroek - in een 12-12 gelijkspel.

DOS miste Bas de Jong vanwege een schorsing. De opstelling was hierdoor aangepast en mede hierdoor was het de eerste helft veel zoeken bij de ploeg. De spelers hadden ongewoon veel moeite om elkaar te vinden. Veel ballen werden fout aangespeeld waardoor het tempo in de wedstrijd laag was. Ondanks het enigszins statische aanvalsspel wist DOS toch nog veel kansen creëren, maar had niet het geluk in de afronding.

Na de 7-4 achterstand bij rust, knokten de Westbroekers zich in de tweede helft op wilskracht terug in de wedstrijd. Een mooie teamprestatie in de zomerhitte in Harderwijk. Een serie van vijf doelpunten op rij bracht DOS bij 9-10 op een voorsprong. DOS wist dat alleen een overwinning voldoende was om in de race om het kampioenschap te blijven. Met volle overtuiging probeerde DOS de voorsprong vast te houden, maar via 10-10 en 11-11 bleef de wedstrijd tot het einde toe gelijk opgaan. Bij 12-12 hadden de Westbroekers pech dat de laatste ballen op en niet in de korf vielen, want op basis van een goede tweede helft had een overwinning er zeker ingezeten.

De 12-12 eindstand was gezien het totale wedstrijdbeeld wel terecht. Doordat koploper SKF wel net de eigen wedstrijd won, zijn zij niet meer in te halen door DOS. De laatste wedstrijd op 15 juni tegen kampioen SKF is dan ook om de spreekwoordelijke baard des keizer. Die laatste competitiewedstrijd begint in Westbroek om 15.30 uur.