Logo vierklank.nl
Het Burgemeester van Heemstrakwartier zag er begin deze eeuw nog heel anders uit. In opdracht van Woonstichting SSW zijn in 2,5 jaar tijd alle 191 woningen onderhanden genomen. [foto Henk van de Bunt]
Het Burgemeester van Heemstrakwartier zag er begin deze eeuw nog heel anders uit. In opdracht van Woonstichting SSW zijn in 2,5 jaar tijd alle 191 woningen onderhanden genomen. [foto Henk van de Bunt]

Op bezoek in van Heemstrakwartier

Het wijkteam van de PvdA is op bezoek geweest in het Burgemeester van Heemstrakwartier in De Bilt. Over het algemeen trof men een buurt met redelijk tevreden bewoners aan, waarbij velen aangaven elkaar te kennen en met elkaar om te gaan. Ook is er een actief buurtcomité. De overlast veroorzaakt door drugsdealers en drugsgebruikers werd opvallend vaak genoemd.

Ook te hard rijden in de lange straten werd genoemd. De toegestane maximumsnelheid van 50 km/u lijkt in deze toch vrij smalle straten met veel kinderen echt te hard. Het dwars op de straat parkeren van vaak heel dicht bij elkaar staande auto's werd hier en daar ook als hinderlijk genoteerd.

Van het gas (af)
Zorgen zijn er bij sommigen over het gebrek aan berichten van gemeente hoe in de toekomst ook deze woningen 'van het gas af' moeten. Niemand weet wat er wanneer gaat gebeuren. Het groenonderhoud kan beter, ondanks de inzet van de BIGA-groep. Vorige zomer, toen het zo warm was, is veel aanplant verdroogd, maar daarna helaas niet vernieuwd. Over de woningbouwvereniging is men tevreden. De meningen over de ondergrondse afvalcontainers in combinatie met de kliko's zijn verdeeld.

Wachtlijst
Veel bewoners wonen al heel lang in de wijk en vinden de buurt na de renovatie en het aanbrengen van betere straatverlichting er erg op vooruit gegaan. Een aantal 'lastige klanten' is na de renovatie niet meer teruggekomen. De wachttijd voor een woning is wel erg lang; sommigen hebben er 12 jaar op moeten wachten.

Verder is men redelijk tevreden over de leefbaarheid van het gehele dorp De Bilt. Wel kunnen de stoepen rondom de wijk beter en de voorzieningen aan de Hessenweg vindt men matig. Veel winkels staan leeg en er zijn te weinig terrasjes. De nabijheid van de bushaltes aan de Hessenweg vindt men erg fijn. Een enkele bewoner spreekt over de moeilijkheid om huishoudelijke hulp te kunnen krijgen. (Geert Slot)

Meer berichten