Logo vierklank.nl
Het team coördinatoren die het werk organiseren van Met je hart uit De Bilt (met het appeltje).
Het team coördinatoren die het werk organiseren van Met je hart uit De Bilt (met het appeltje).

Appeltje van Oranje voor Stichting Met je hart

Stichting Met je hart, die ook in gemeente De Bilt actief is, heeft, naast 2 andere organisaties, op 23 mei uit handen van Koningin Máxima een Appeltje van Oranje gekregen. Het werd uitgereikt op paleis Noordeinde aan oprichtster Babs van Geel.

Met de Appeltjes van Oranje bekroont het Oranje Fonds sociale initiatieven die op succesvolle wijze groepen mensen verbinden en die er voor zorgen dat mensen weer meedoen in de samenleving. Met je hart zet zich in om eenzaamheid onder ouderen te verzachten en is in 26 gemeenten, waaronder ook in De Bilt, met een grote groep vrijwilligers actief om mooie ontmoetingen te organiseren voor ouderen. Op deze manier maken zij een groot verschil voor vele eenzame ouderen in Nederland. Daarom verdiende zij het Grote Appeltje, de prijs voor het initiatief die het meest opvalt in aanpak en bereik. De prijs is een bronzen beeldje ontworpen door Prinses Beatrix en een geldbedrag van 15.000 euro.

Stichting Met je Hart De Bilt wil alle vrijwilligers en restaurants bedanken voor hun inzet. Dit ook namens de ouderen die altijd ontzettend genieten van de ontmoetingen met hun leeftijdsgenoten uit hun eigen gemeente De Bilt. Zie www.metjehart.nl.           (Judith Vermeulen-Poppeliers)

Meer berichten